Ingrediënten
4 sneetjes witbrood (bij voorkeur van een paar dagen oud)
250ml volle melk
2 eieren
60gr suiker
2 sinaasappels
olie en boter om in te bakken

Bereiding
Was de sinaasappels, rasp de schil en zet apart. *Let op dat je geen wit van de schil gebruikt, want dat is heel bitter.* Verwarm de melk met 20gr suiker in een pan. Voeg de helft van de rasp bij de melk. Laat een paar minuten heel zachtjes koken op laag vuur. De suiker moet helemaal opgelost zijn en de smaak van de sinaasappel in de melk getrokken. Pers de sinaasappels. Zet het sap met 40gr suiker op en laat op matig vuur indikken tot een siroop. Dat kan lang duren. Heb geduld, het is het lekkerste als het de consistentie van siroop heeft, ipv sap. Je kan dit evt al van te voren maken. Zeef de melk en laat even afkoelen. Klop de eieren en roer door de melk. Doe een laagje van het melkmengsel in een lage schaal. Dat is makkelijker om het brood in te weken. Zet een koekenpan met boter en olie op middelhoog vuur. Week de sneetjes brood even in het melkmengsel. *Laat ze niet in het mengsel liggen, dan heb je al gauw pap. Ik zou zeggen een seconde of 10 per kant weken* Bak in de pan tot ze goudbruin zijn. Snij de gebakken torrijas schuin door, dat je driehoeken krijgt. Leg ze op een schaal en giet de sinaasappelsiroop erover. Maak evt nog af met een beetje van de resterende sinaasappelrasp.

Ook heel lekker als ontbijt!