Een uitwisseling is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat snappen wij! AFS werkt daarom samen met sponsoren en donateurs die jongeren hierbij graag financieel ondersteunen. Zo hopen wij dat het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen aan ons uitwisselingsprogramma. Er zijn beurzen beschikbaar voor high school- of universiteitsprogramma’s.

AFS Next

Hoe werkt het?

Als je aan de voorwaarden voldoet kun je in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming van AFS Nederland. Een AFS beurs is altijd een gedeeltelijke tegemoetkoming in de kosten en nooit een dekking van het hele bedrag. De beurs is uitsluitend aan te vragen voor high school- of universiteitsprogramma’s, met uitzondering van programma’s in de Verenigde Staten en Japan.
Beurzen worden vergeven door de selectiecommissie en worden verrekend met de laatst te betalen termijn voor deelname aan een programma. De te vergeven beurzen voor het schooljaar 2020-2021 worden in februari 2020 bekend gemaakt.

Filipijnen

Voorwaarden

  • Je komt in aanmerking voor een uitwisseling met AFS en voldoet formeel aan gestelde eisen voor een uitwisseling;
  • Je wilt deelnemen aan een “interculturele uitwisseling” conform de missie van AFS en kunt dat motiveren middels een brief of video;
  • De inkomensgrens ligt op €55.000,-. Verdienen jouw ouders meer maar zijn er omstandigheden waardoor je denkt toch voor een beurs in aanmerking te komen dan kun je dit uiteraard met AFS overleggen;
  • Je hebt goede schoolresultaten en bent naast school actief binnen clubs of verenigingen;
  • Jouw beursaanvraag-  inclusief formulier, juiste papieren en online dossier – is compleet bij AFS binnen vóór 31 januari 2020.

Download hier het formulier voor de beursaanvraag!

Landen met voorrang

Sommige landen en programma’s geeft AFS Nederland voorrang bij het vergeven van de beurzen. Bekijk hier welke dat zijn!

Een jaar naar school in tropisch Azië? Indonesië is een diverse bestemming vol contrasten, de perfecte plek dus voor een tussenjaar! Tijdens een jaar high school in Indonesië kun je het land ontdekken, de bevolking ontmoeten, kleurrijke culturen ervaren en jezelf ontwikkelen.