Een uitwisseling is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat snappen wij! Om zo veel mogelijk jongeren de kans te bieden om een interculturele leerervaring op te doen, stelt AFS beurzen beschikbaar. Benieuwd of jij in aanmerking komt? Lees dan verder.

AFS Next

Hoe werkt het?

Als je aan de voorwaarden voldoet kun je in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming van AFS Nederland. Een AFS beurs is altijd een gedeeltelijke tegemoetkoming in de kosten en nooit een dekking van het hele bedrag. De beurs is uitsluitend aan te vragen voor high school- of universiteitsprogramma’s, met uitzondering van programma’s in de Verenigde Staten, Canada en Ierland.
Beurzen worden vergeven door de selectiecommissie en worden verrekend met de laatst te betalen termijn voor deelname aan een programma.

Filipijnen

Voorwaarden

  • Je komt in aanmerking voor een uitwisseling met AFS en voldoet formeel aan gestelde eisen voor een uitwisseling;
  • Je wilt deelnemen aan een “interculturele uitwisseling” conform de missie van AFS en kunt dat motiveren middels een brief of video;
  • De inkomensgrens ligt op €55.000,-. Verdienen jouw ouders meer maar zijn er omstandigheden waardoor je denkt toch voor een beurs in aanmerking te komen dan kun je dit uiteraard met AFS overleggen;
  • Je hebt goede schoolresultaten en bent naast school actief binnen clubs of verenigingen;
  • Jouw beursaanvraag-  inclusief formulier, juiste papieren en online dossier – is compleet bij AFS binnen vóór 31 januari 2021.

Download hier het formulier voor de beursaanvraag!