Ontdek waarom Australië zoveel meer is dan kangoeroes en het operagebouw van Sydney. Australië ’s oorspronkelijke bevolking, de Aboriginals, maken nog altijd een impact op cultuur en kunst in het land. Het land is zo groot dat de natuur zeer omvangrijk is, van de droge Outback in centraal Australië tot het tropische Queensland, en de vruchtbare oostkust. Droom weg bij prachtige stranden, speel cricket met ‘Aussies’ en geniet tijdens barbecues in prachtige parken, in Australië kan het allemaal!

Australische jongeren hebben een actief (buiten)leven, sporten, natuurtochten, kamperen en tripjes naar het strand zijn populaire bezigheden. Jongeren hebben vaak bijbaantjes na schooltijd en in het weekend om geld te verdienen. Jongerenverenigingen zoals scouting, vrijwilligersclubs, sportclubs en religieuze groepen zijn erg groot in het land.

Een bericht gedeeld door Anni (@anni.sauer) op

Gastgezin en gemeenschap

Je kunt overal geplaatst worden in Australië: grote steden, landelijke gebieden, of iets ertussenin. Iedereen help mee met taakjes in het huis. Families eten vaak samen, iets afhalen is ook vrij gewoon. Hoewel Australiërs over het algemeen een informele en ontspannen houding hebben worden “please” en “thank you” onophoudelijk gebruikt.

School

Je gaat naar een private of openbare school. Onderwijs wordt heel serieus genomen in Australië, het land staat dan ook internationaal bekend om het goede onderwijs. Scholen zijn open van 8.45 in de ochtend tot 3 uur s’ middags van maandag tot vrijdag. Sommige vakken zoals Engels en gym zijn verplicht, maar daarnaast mag je meestal je eigen vakken kiezen. Het dragen van een schooluniform is normaal in Australië.

Taal

De Australische variant van Engels is de officiële taal van het land. Het gebruik van ‘Australian slang’ met typisch Australische woorden, zoals het gebruik van ‘barbie’ voor barbecue, is veel voorkomend. Chinees, Italiaans en Grieks zijn de meest voorkomende gesproken tweede talen. Basiskennis hebben van Engels helpt je tijdens je verblijf. Je doet mee aan taallessen die worden aangeboden door AFS, daarnaast kunnen lokale vrijwilligers je helpen met je taalstudie tijdens de eerste maanden.

Eten

Australiërs eten vaak drie maaltijden per dag en snacken tussen maaltijden is niet gebruikelijk. Australisch eten komt overeen met eten uit Groot Brittannië, een groot ontbijt (‘brekkie’), pasteitjes en fish and chips zijn populair. Naast Britse invloeden is de Australische eetcultuur de laatste jaren sterk beïnvloed door de Aziatische keuken. Naast barbecue zijn andere populaire gerechten lam, worstjes, vis en pasta.

Studeren in Australië?

Ben jij klaar om de ‘Aussies’ te leren kennen en wil jij studeren in Australië? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Ontdek de programma's in Australië