Canada is, na Rusland, het tweede grootste land ter wereld, met maar liefst zes verschillende tijdzones. 90% van de inwoners leeft in het zuidelijkste deel van het land, in een strook van 200 km langs de grens met de VS. Omdat Canada maar dunbevolkt is, zijn er nog veel gebieden die relatief onaangetast zijn door de mensen, het land heeft ook veel beschermde Provinciale en Nationale Parken.

Canada reikt tot ver in de Noordpool en heeft zo’n beetje alles wel te bieden. Van de ruige Rocky Mountains en uitgestrekte prairies tot zandstranden en ruige kustlijnen.

canada-familie

Gastgezin & gemeenschap

De meeste studenten worden geplaatst in de kleinere steden of op het platteland, je kunt zelfs terecht komen op een boerderij. Buiten de grote steden ontbreekt het vaak aan goed openbaar vervoer, maar gastgezinnen plannen dit uitvoerig zodat alle gezinsleden aan de beurt komen.

Het is in Canada gebruikelijk dat meerdere generaties in hetzelfde huis blijven wonen, daarbij levert iedereen zijn bijdrage in het huishouden. Omdat Canada een immigratieland is vind je er culturen van over de hele wereld terug, en veel families zijn samengesteld uit verschillende culturen. Het kan ook voorkomen dat je in een éénoudergezin of bij een holebi-koppel terecht komt.

A photo posted by Nicole? (@itsme.nicole) on

School

Het schooljaar duurt van september tot juni. De lessen duren tot 15.00 à 16.00 uur. Canadese scholen bieden vaak ook naschoolse activiteiten aan. Vakken zoals Frans, Engels, wiskunde, geschiedenis en wetenschappen zijn verplicht, maar daarnaast kan je ook keuzenvakken nemen, zoals muziek, toneel, enz.

Taal

Engels en Frans zijn de officiële talen van Canada. Daarnaast worden er een elftal inheemse talen gesproken, waarvan het Cree, het Inuktitut en Ojibwe de belangrijkste zijn. Om naar Canada te gaan, moet je een sterke basiskennis hebben van Frans en Engels. Het grootste deel van de AFS-scholieren zal terecht komen in het Franstalige deel van Canada.

AFSers ?? ??? #Day280 #AFSeffect #AFScanada #Norwegian

Een bericht gedeeld door Paola DLS (@paoladelaserna) op

Eten

Op de Canadese keuken is niet echt een stempel te drukken door de invloeden van zoveel culturen. Wel staat Canada wereldwijd bekend om zijn Maple syrup (siroop van de esdoorn). Andere typisch Canadese gerechten zijn: Poutine (een gerecht met frietjes en kaas overgoten met jus) en Butter tart (een taartje met boter, suiker, siroop en eieren met verschillende vullingen). Wild, vlees, vis en schaaldieren worden veel gegeten. Canadezen zijn grote eters.

Het ontbijt is voornamelijk in de landelijke gebieden een grote en belangrijke maaltijd die iedereen voor zichzelf eet. De lunch is in de grotere steden vaak een kleine snack, op het platteland juist weer een flinke maaltijd. Het avondeten wordt vaak in groepen gegeten en wordt echt als een sociale aangelegenheid gezien.

Video AFS Canada

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je nu aan en start je avontuur in Canada!

Ontdek de programma's in Canada