Chili is een uitgestrekt land dat ruim de helft van de Zuid-Amerikaanse kustlijn aan de Atlantische oceaan bestrijkt. Het land biedt een enorme diversiteit; van de bergketens van de Andes met zijn besneeuwde toppen in het zuiden tot droge woestijnen in het noorden.

Op het platteland genieten de mensen van een rustige levensstijl. Dit staat in sterk contrast met de Chileense steden, die erg levendig zijn. Het merendeel van de Chileens bevolking woont dan ook in de steden.

Gastgezin en gemeenschap

Je kunt overal geplaatst worden in Chili. De meeste gastgezinnen wonen echter in of dichtbij stedelijke gebieden. Slechts een beperkt deel van de studenten wordt op het platteland geplaatst. Chilenen zijn, zoals de meeste Latino’s, erg vriendelijk en open ten opzichte van alle rassen en culturen. Dit komt omdat de bevolking bestaat uit een mix van verschillende nationaliteiten. Zo kun je er Mapuche – de oorspronkelijke inwoners van het land -, Aymara, Palestijnen, Joden, Italianen, Aziaten, Joegoslaven, Grieken en Duitsers terugvinden.

Zoals alle landen op het zuidelijke halfrond, is het winter tijdens de Nederlandse zomermaanden en valt kerstmis dus in de zomer.

School

Waarschijnlijk zal je naar een privé-school gaan, maar er zijn ook publieke scholen. De meeste schooldagen duren van 8.00 tot 17.00 uur. Hierbij is één uur lunchpauze inbegrepen. Een schoolweek is van maandag tot vrijdag. Sommige scholen geven ook les op zaterdagmorgen. Er zijn scholen die naschoolse activiteiten aanbieden waaraan je kan deelnemen. Deze zijn onder andere sport, taallessen, wetenschapclubs of toneelgroepen. Hieraan deelnemen is een goede manier om je te integreren, meer te leren over de lokale gemeenschap en om vrienden te maken.

El mágico valle de la luna 🌙 #chile #afschile #afseffect🌎 #desiertodeatacama

Een bericht gedeeld door franci❤ (@francesca_trucci) op

Taal

De officiële taal in Chili is Spaans. Om deel te nemen aan een programma in Chili is het niet verplicht om de Spaanse taal te spreken, maar we raden je aan om enige basiskennis van het Spaans te hebben vóór je vertrekt.

De Chilenen hebben een typisch dialect. Zo spreken ze erg snel, hebben ze hun eigen slang en vervoegingen die afwijken van het standaard Spaans. Ze beweren dan ook graag dat het Chileens geen Spaans is oftewel ‘Chileno no es Español’! Andere talen die je ook kan horen zijn onder andere Engels, Duits en Mapudungun; de taal van de Mapuche.

Eten

Lunch wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag. Deze bevat meestal vlees of vis, geserveerd met rijst of pasta en groenten. Tussen 17.00 en 18.00 uur eten de meeste mensen een maaltijd genaamd onces. Op dat moment wordt er thee of koffie gedronken, samen met brood met boter of confituur en eventueel enkele zoetigheden zoals cake of andere gebakjes. Favoriete gerechten zijn Empanadas en grote barbecues met vlees en groenten, waarvoor de hele familie samenkomt.

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je nu aan!

Ontdek de programma's in Chili