Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en is vernoemd naar Christoffel Columbus. Colombia grenst aan Venezuela, Brazilië, Peru, Ecuador en Panama. Het land van Shakira, Juanes en Gabriel Garcia Marquez is gekend om zijn natuurlijke, culturele en politieke diversiteit. Colombia ligt vrijwel op de evenaar, maar door de hoogteverschillen variëren de landschappen van besneeuwde bergen tot woestijn, van regenwoud tot exotische stranden.

Colombia is een heel opwindend en onvoorspelbaar land. Je zal dus automatisch leren om je flexibel op te stellen. Er is geen plaats voor egoïsme of individualisme, maar wél voor dansen en muziek!

Gastgezin & gemeenschap

De grootste deel van Colombianen woont in de steden. Je kunt er terechtkomen in of rond Bogota, Medellin, Ubate, Periera of Bucaramanga. Colombianen hebben hechte familiebanden en het is niet ongebruikelijk dat de grootouders onderdeel zijn van het huishouden. En veel jongeren blijven lang thuis wonen tijdens hun verdere studies. In Colombia zijn de mensen redelijk conservatief en beschermend naar het hele gezin, en ze hechten er veel waarde aan dat je toestemming vraagt en laat weten wat je gaat doen.

School

Het Colombiaanse schoolsysteem heeft twee verschillende kalenders: Calendario A begint in januari-februari met vakantie in de zomer en Calendario B begint in augustus-september met vakantie in de winter. De kalender verschilt van school tot school. In Colombia begint de schooldag meestal heel vroeg, sommige om 8u maar veel scholen beginnen al om 6u of 6u30. Je kunt zowel in een privéschool als in een publieke school terechtkomen.

De meeste AFS-deelnemers volgen les in de 10de klas (het voorlaatste jaar), maar je kan ook in de 9de of de 11de klas terechtkomen afhankelijk van de leeftijd of het aantal vrije plaatsen. Buitenschoolse activiteiten verschillen van school tot school. Sommige organiseren trips, andere hebben dansgroepen, muziekbandjes of sportactiviteiten.

#ohmxiimcol #afscolombia

Een bericht gedeeld door | Mainacc | (@ohmmrca) op

#ohmxiimcol #afscolombia

Een bericht gedeeld door | Mainacc | (@ohmmrca) op

Taal

Spaans is de officiële taal in Colombia, al worden er een zestigtal talen gesproken in Colombia. Om deel te nemen aan een programma in Colombia is het niet verplicht om de taal te spreken, maar we raden je aan om enige basiskennis van het Spaans te hebben vóór je vertrekt.

Eten

In Colombia worden doorgaans 3 maaltijden per dag gegeten, en is doorgaans rijk aan koolhydraten. Het bestaat vaak uit vlees of vis met rijst of aardappelen. Maar ook veel vers fruit en heerlijke verse vruchtensappen. Je zult verbaasd staan van de grote diversiteit aan fruit…

Haz como @soymixmxs y anímate a conocer nuevas culturas. Colombia+Bogotá = experiencia #AFS inolvidable

Een bericht gedeeld door AFS Colombia (@afscolombia) op

Sammie Blog

Blog Sammie in Colombia

Lees Sammie's blog!

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je nu aan!

Ontdek de programma's in Colombia