Denemarken is het zuidelijkste Scandinavische land. Het land wordt gevormd door het schiereiland Jutland en ongeveer 405 eilanden. Omringd door de Noordzee, is geen enkele plaats verder dan een uur verwijderd van de kust! De enige landgrens van Denemarken is de grens met Duitsland in het zuiden.

In februari schommelt de temperatuur rond de 0°C. Als de wind ‘s winters uit het oosten waait, kan het zeer koud worden, tot -31°C. ‘s Zomers kan de temperatuur oplopen tot meer dan 35°C.

Family members❤️💜💙💚 #kobenhavn #肖畅的丹麦生活 #hugge #boat

A photo posted by ChangXiao (@lettyshaw233) on

Gastgezin en gemeenschap

Belangrijk om weten is dat AFS Denemarken ook AFS-scholieren plaatst in Groenland en in de Faeröer-eilanden. Hou hiermee rekening als je je keuzes opgeeft.

Deense gastgezinnen wonen meestal in landelijke of voorstedelijke gebieden. De steden liggen dichtbij elkaar en het openbaar vervoer is zeer goed georganiseerd.

School

De meeste AFS-ers gaan naar een gymnasium en volgen er les in het eerste of tweede jaar. Deze opleiding duurt drie jaar en bereidt de scholieren voor op verdere studies. De meeste jongeren op het gymnasium zijn tussen 15 en 19 jaar. Het is ook mogelijk dat je op een Folkeskoleterechtkomt, waar je klasgenoten 15 à 16 jaar zijn.

DAY44 #afseffect #afsdenmark #afsitaly #hygge #alifeinayear #rainydanishsummer

A post shared by 🌙Rebecca Pumilia (@reedenstok_) on

❤️💛💙💜 #afsdenmark #nyhavn #copenhagen #colors #denmark

A post shared by Consu 💭 (@consuuriveraa) on

Taal

Deens is de officiële taal in Denemarken. Je moet geen Deens kennen om deel te nemen aan een uitwisseling in Denemarken, maar we raden je aan om een basiskennis te hebben vóór je vertrek. Sommige comités en scholen organiseren Deense les. Je wordt verondersteld deze lessen te volgen. Ze kunnen tot €150 kosten, maar dit varieert. AFS Denemarken voorziet ook een taalcursus voor zelfstudie.

In Groenland wordt voornamelijk Groenlands gesproken, een taal die nauw verwant is aan de talen gesproken door de Inuits van Canada, Alaska en Siberië.

In Faeröer wordt naast Deens ook Faeröers gesproken. Het Faeröers behoort samen met het IJslands tot de westelijke of eiland-Scandinavische talen.

Eten

Smörrebröd, een open sandwich, is erg populair. Een maaltijd bestaat meestal uit vlees of vis, aardappelen, rijst of pasta en groenten. Vaak weerkerende ingrediënten van de Deense keuken zijn geroosterd varkensvlees, vis, bonen, spruiten en verse groenten.

Het avondeten is gewoonlijk de hoofdmaaltijd van de dag en die word meestal in gezinsverband genuttigd. Studenten nemen een lunchpakket naar school voor ’s middags. Denen hebben niet de gewoonte om snacks te eten. Je vraagt dus best eerst even of het ok is vóór je iets uit de frigo neemt om tussendoor te eten.

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je aan!

Ontdek de programma's in Denemarken

Vraa-Hojskole-7

Studeer aan Vraa folk college

  • BestemmingDenemarken
  • duurMeerdere vertrekdata
  • Kosten€ 8.650 (deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen) - € 12.950 (deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Programma Data
    • aug 2023 - jul 2024
    • aug 2023 - jan 2024
Beste keuze!