Ecuador is het kleinste Andes-land en is te verdelen in vier regio’s: een kustvlakte aan de Stille Oceaan (Costa), een streek in het midden met plateaus en valleien (Sierra), in het oosten het Amazonewoud (Oriente) en tot slot de beroemde Galapagos-eilanden. In Ecuador wisselen de gevarieerde culturen en historische koloniale architectuur zich af met vulkanische landschappen en regenwouden.

Het land heeft zijn naam te danken aan de evenaar (in het Spaans: ecuador). Deze loopt dwars door het land, waardoor de dagen en nachten precies even lang zijn. De welbekende traditionele ambachten van Ecuador dateren van 3200 vóór Christus. Misschien heb je al eens Otavalo-Indianen uit Ecuador ontmoet, in hun kleurrijke traditionele kledij maken ze vaak muziek tijdens markten en braderieën.

#quito #ecuador #exchange #exchange2017 #10monthsecuador #AFSEcuador #AFS2017

Een bericht gedeeld door Eleisa Hug™ (@ls__hg) op

Gastgezin & gemeenschap

Je kunt overal in Ecuador terecht komen, van een bergstadje als Quito, een kustplaats als Guayaquil (de grootste stad van Ecuador), of in één van de kleine steden in het binnenland. Families brengen veel tijd samen door en hechten veel waarde aan goede band met elkaar. Ze doen veel dingen samen zoals een dag in de bergen gaan wandelen of een evenement in de buurt bezoeken. Je familie zal ook van jou verwachten om deel te nemen aan het familieleven. Privacy wordt anders geïnterpreteerd dan bij ons, op je kamer zitten terwijl je familie samenzit, wordt niet altijd gewaardeerd.

School

Wanneer je gastgezin in de hoogvlakten woont, loopt het schooljaar van september tot juli. Verblijf je in het kustgebied of de Galapagos-eilanden, dan loopt je schooljaar van april tot januari. De lessen beginnen rond 7.00 uur in de ochtend, tot 14.00 uur ‘s middags.

De meeste scholen zijn vooral gericht op het les geven en bieden weinig naschoolse activiteiten aan. Je volgt ongeveer dertien verplichte vakken waaronder wiskunde, psychologie, biologie, vreemde talen, aardrijkskunde, geschiedenis en literatuur. In Ecuador dragen studenten een schooluniform en zijn de scholen vaak alleen voor jongens of meisjes.

Taal

Spaans is de officiële taal in Ecuador. Daarnaast spreekt ongeveer 2% van de bevolking Amerindische talen. Om deel te nemen aan een uitwisseling in Ecuador is het niet verplicht om de taal te spreken, maar we raden je aan om enige basiskennis van het Spaans te hebben vóór je vertrekt.

Eten

In de meeste regio’s in Ecuador bestaan de maaltijden uit drie gangen, als voorgerecht een soep, dan het hoofdgerecht met rijst en vlees of vis, en een dessert of koffie na.

De Ecuadoraanse keuken varieert met het landschap mee. In de kuststreek wordt meer vis en zeevruchten gegeten, terwijl in de hoogvlakten meer rundvlees, varkensvlees en gevogelte op het menu staan. In de bergen worden er veel aardappelen en maïs gegeten, maar aan de kust zijn vooral rijst, bonen en bananen populair. Groenten daarentegen zijn niet overvloedig aanwezig. Populaire gerechten in Ecuador zijn lechon (speenvarken), llapingachos (gebakken aardappelpuree) en kaaspannenkoeken, vaak geserveerd met stukjes gebakken en geroosterd varkensvlees. De maaltijden in Ecuador zijn meestal royaal, en jouw familie zal het waarderen wanneer jij geniet van het lekkere eten!

Video Jolien in Ecuador

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je hier aan en plan je eerste gesprek!

Ontdek de programma's in Ecuador

Ecuador andres-medina-F26TDHAk-1w-unsplash

Schooljaar in Ecuador

  • BestemmingEcuador
  • duur8 maanden of langer
  • Kosten€ 12.300 (deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Programma Data
    • aug 2023 - jun 2024