Gastgezin en gemeenschap

Griekse gastgezinnen zijn zeer warm, beschermend en vreugdevol. Ze eten graag samen maaltijden en spenderen veel tijd met elkaar.
In Griekenland kan je terechtkomen op verschillende locaties:

  • in een stad
  • op een strand of eiland
  • op het platteland

Familie speelt een centrale rol in het Griekse leven en het is niet ongewoon dat in Griekse gezinnen volwassen kinderen, grootouders of andere familieleden bij hen thuis wonen. Grieken houden van lekker eten en goed gezelschap en houden van levendige gesprekken met vrienden en familie tijdens de maaltijden!

School

Het Griekse onderwijssysteem bestaat uit drie opeenvolgende niveaus: primair, secundair en tertiair.
Onderwijs van klas 1-9, leeftijd 6-15, is gratis en verplicht.

Studenten die naar de middelbare school gaan, volgen meestal lessen van maandag tot vrijdag, van ongeveer 8.15 tot 13.30 uur, aangeboden door de Unified Lyceums en de Technical Vocational Educational Schools. Tieners in Griekenland brengen de meeste tijd door op school, met vrienden of met familie. Buiten het klaslokaal nemen veel tieners deel aan buitenschoolse activiteiten zoals sport, theatergroepen en koor.

Taal

Grieks is de officiële taal van het land en wordt door een grote meerderheid gesproken, maar er worden ook enkele Griekse dialecten en minderheidstalen gesproken. Andere talen die worden gesproken zijn Macedonisch (“Slavisch-Macedonisch” in Griekenland), Albanees, dat in het centrum en het zuiden wordt gesproken, en Turks. De meest voorkomende wereldtalen die de Grieken leren zijn Engels, Duits, Frans en Italiaans.

Eten

De hedendaagse Griekse keuken maakt veel gebruik van groenten, olijfolie, granen, vis en vlees. Traditioneel Grieks eten omvat klassieke dips zoals tzatziki (yoghurt, komkommer en knoflook), olijven, moussaka, verse vis, octopus en gegrild vlees.

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je aan!

Ontdek de programma's in Griekenland