De moderne steden van Guatemala, oude inheemse ruïnes, vulkanen en jungles vormen het perfecte decor voor je interculturele ervaring. Verken de prachtige natuur van dit land, samen met zijn rijke en aparte cultuur, gekenmerkt door een samensmelting van Spaanse en inheemse invloeden.

Gastgezin en gemeenschap

Gezinnen in Guatemala brengen graag tijd met elkaar door tijdens maaltijden en familiebijeenkomsten. Ouders zijn meestal erg beschermend over hun kinderen, vooral meisjes. In kleinere steden groeten de mensen je soms op straat, zelfs als ze je niet kennen. Een eenvoudig “buenos días” is een groot teken van gastvrijheid.

School

Je zult waarschijnlijk naar een privéschool gaan, vooral als je gastbroers of -zussen naar een privéschool gaan. Alle leerlingen in Guatemala dragen uniformen en gaan van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 14.30 uur naar school. Je kunt op school aan verschillende sporten meedoen.

Taal

Een basiskennis van het Engels of Spaans is in het begin een voordeel en zal je helpen om meer te leren. Plaatselijke vrijwilligers kunnen je helpen om gedurende de eerste maanden zelfstandig taalonderwijs te volgen.

Eten

Traditionele Guatemalteekse gerechten zijn meestal gebaseerd op de Maya-keuken. Je kunt verwachten dat je veel maïs, chilipepers en zwarte bonen proeft. Het is gebruikelijk om bepaalde gerechten op bepaalde dagen van de week te eten, zoals paches (een soort aardappeltamale) op donderdag, of fiambre (een speciaal soort salade) voor Allerheiligen, of tamales en ponche (vruchtenpunch), rond Kerstmis.

Videa AFS Guatemala

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je aan en plan je eerste gesprek!

Ontdek de programma's in Guatemala