Gelegen op het kruispunt van de Germaanse, Slavische en Latijnse cultuur heeft dit vlakke land heel wat te bieden. Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt ook wel het ‘Parijs van Oost-Europa’ genoemd, omwille van haar brede lanen en verfijnde architectuur. Kleine dorpjes, rustieke kerkjes, imposante kastelen en lokale cafeetjes… je vindt het allemaal terug in het sprookjesachtige Hongarije. Dichters en schrijvers zijn er nationale helden.

Gastgezin en gemeenschap

Scholieren worden overal in Hongarije geplaatst. De meeste studenten worden in kleine steden geplaatst, maar je kunt ook in een landelijke omgeving terechtkomen. Ouders zijn beschermend over hun kinderen en willen graag weten waar ze heen gaan en wanneer. Iedereen helpt in het huishouden en in het weekend brengen de gezinnen veel tijd met elkaar door. Hongaarse families zijn vaak hecht. Veel gezinnen hebben een soort buitenverblijf waar ze de weekenden en vakanties doorbrengen.

School

De meeste AFS-ers gaan naar het gimnazium, vierjarig algemeen secundair onderwijs. Sommige AFS-scholieren kunnen terechtkomen in de szakkozepiskola, een school waarin leerlingen zich voorbereiden op een economische, bouwkundige of handelscarrière. In principe zal je met jongeren van dezelfde leeftijd in de klas zitten.

Taal

Het Hongaars, de officiële taal, is een taal die misschien moeilijk lijkt, maar die je met wat oefening snel oppikt. Het Hongaars is een van de weinige Europese talen die geen Indo-Europese taal is. Het maakt deel uit van de Finoegrische talen, net als Fins en Ests. Om op programma te gaan naar Hongarije is het niet vereist dat je Hongaars spreekt, maar we raden je aan om een basiskennis Hongaars te hebben vóór je vertrek. AFS Hongarije voorziet taallessen. De lessen worden georganiseerd door de lokale comités.

Leuk weetje: icipici is een Hongaars woord dat ‘ietsiepietsie’ betekent… Zie je wel dat Hongaars niet zo moeilijk is!

Eten

Hongaren houden van een goede maaltijd. Typisch Hongaarse gerechten zijn hartig. Een bekende traditionele gerecht is goulash, een maaltijdsoep met vlees, aardappelen, uien en paprika. Bijgerechten bestaan uit noedels, aardappelen en dumplings. Daarnaast heb je een uitgebreide keuze aan brood en gebak. Fruit en groenten zijn tijdens de seizoenen beschikbaar. Hongaarse salami en worstjes zijn zeer bekend. Typisch Hongaarse producten en specialiteiten zijn gerookte ham en ganzenlever, geroosterd varken, letcho (een moes van paprika en tomaten) en vissoep. Soep wordt vaak zowel ’s middags als ’s avonds gegeten.

?✨✨

A photo posted by ???? (@sekar11198) on Jul 9, 2016 at 1:01pm PDT

Video AFS Hongarije

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je nu aan!

Ontdek de programma's in Hongarije