Nergens ter wereld vind je zoveel natuurlijke contrasten: zinderende woestijnen in Rajasthan, tropische wouden in Kerala, 7000 m hoge Himalaya-pieken in Ladakh, rivierdelta’s in Bihar, hagelwitte zandstranden in Goa…

Na China heeft India de meeste inwoners ter wereld: 1,1 miljard! Hoewel Bombay de grootste stad van India is, werd New Delhi tot hoofdstad benoemd. Op cultureel vlak wordt India gedomineerd door drie wereldgodsdiensten: hindoeïsme, boeddhisme en islam. Een smeltkroes waaruit door de eeuwen heen verschillende culturen ontstonden. Niet alleen het eeuwenoude erfgoed is wereldberoemd, maar ook de Indiase keuken, de muziek en de Bollywood films kennen een grote populariteit.

Gastgezin en gemeenschap

Je moet erop voorbereid zijn om terecht te komen in andere levensomstandigheden dan wat je gewoon bent. Sommige gastfamilies beschikken niet over alle moderne voorzieningen en comfort die je gewoon bent. Denk hierbij aan vaatwassers, wasmachines, microgolfovens enz. Maar hoewel veel huizen geen centrale verwarming of airco hebben, zal je altijd kunnen rekenen op overvloedige liefde, gastvrijheid en warmte.

Loyaliteit en verbondenheid zijn belangrijke waarden voor Indische families. In veel families wonen verschillende generaties dan ook samen. De familie is de kern van de Indische samenleving en daarom is het niet ongewoon dat de ouders keuzes maken voor hun kinderen, zowel als het gaat over studies als bij de keuze van de huwelijkspartner. In traditionele gezinnen moeten zonen zelden helpen in het huishouden, terwijl van meisjes wordt verwacht dat ze koken en ander huishoudelijk werk doen. In meer stedelijke omgevingen daarentegen worden jongens en meisjes op gelijke voet behandeld, met dezelfde privileges en verantwoordelijkheden.

Cause one elephant ride is not enough #afsindia #afseffect #elephant #kerala

A post shared by Maria Laura Nadal (@marialanadal) on

School

Je gaat naar school van juli tot mei of juni. De lessen duren heel de dag en de studenten nemen ook deel aan naschoolse activiteiten. Je moet regelmatig lessen volgen en examens meedoen. Studies worden zeer ernstig genomen in India en er heerst een grote competitiviteit tussen studenten. De verhouding tussen student en docent is formeel en respectvol. Het is uiterst ongepast om in discussie te gaan met een docent.

मुझे भारत पसंद है

A photo posted by Olivia Persson (@oliviaperss0n) on Jul 16, 2016 at 6:21am PDT

Taal

In India zijn er maar liefst 398 talen, maar geen enkele taal wordt overal gesproken. Hindi wordt door de meeste Noord-Indiërs gesproken, maar zelden door Zuid-Indiërs. Zij spreken Tamil, Telugu of Malayalam. Toch zijn Hindi en Engels de officiële talen en daarnaast zijn twintig andere talen erkend als nationale taal. Je moet een goede kennis van het Engels hebben en we raden je aan om wat basiskennis van Hindi te hebben, ook al kunnen we niet garanderen dat je in een streek terechtkomt waar er Hindi gesproken wordt. Het lokale AFS-netwerk zal een basiscursus voorzien in de lokale taal van je streek.

Eten

Indiërs houden van eten, op eender welke plaats en op elk moment van de dag. Maaltijden zijn een familieaangelegenheid of een sociale aangelegenheid. Traditioneel eten Indiërs met hun rechterhand, aangezien het linkerhand als onrein beschouwd wordt en dus onder tafel gehouden wordt.

A photo posted by Kat Lewis (@lewis.kat) on Aug 2, 2015 at 2:09am PDT

Videos

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je nu aan!

Ontdek de programma's in India

India fahrul-azmi-BCEexmxL9EQ-unsplash

Hoger onderwijs in India

 • BestemmingIndia
 • duurMeerdere vertrekdata
 • Kosten€ 9.200 (deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen) - € 11.300 (deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Programma Data
  • jul 2023 - mei 2024
  • aug 2023 - jan 2024
Host Student in India

Schooljaar in India

 • BestemmingIndia
 • duur8 maanden of langer
 • Kosten€ 11.700 (deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Programma Data
  • jul 2023 - mei 2024