Ervaar de magie van Maleisië… Maleisië staat bekend om de hoeveelheid verschillende culturen en het is dan ook mogelijk dat je bij een Maleisische familie verblijft, Chinese vrienden hebt en dat je AFS-contactpersoon Indisch is. Deze verscheidenheid wordt ook weerspiegeld in de talrijke festivals en in de keuken. Of je nu in een traditioneel houten huis woont of in een meer Westers getinte woning, vaak leef je er met de hele familie samen.

Maleisische tieners houden van sporten zoals voetbal en badminton en gaan graag naar de bioscoop. Extra studietijd en het volgen van aanvullende lessen komt veel voor.

Gastgezin & Gemeenschap

Je gastgezin kan behoren tot een van de belangrijkste etnische groepen: Maleis, Chinees of Indiaas. Ongeacht bij welke familie je bent geplaatst; uitgebreide gezinnen wonen vaak samen en ouderen worden zeer gerespecteerd. Ouders worden graag opgenomen wanneer hun kinderen beslissingen nemen. Terwijl je overal in Maleisië zou kunnen worden geplaatst, wonen de meeste AFS-scholieren in stedelijke of voorstedelijke gebieden.

School

Je gaat naar een openbare school. De meeste scholen zijn open van maandag tot en met vrijdag van 7:30 tot 13:30 uur maar in sommige regio’s gaan ze naar school van zondag tot en met donderdag. Scholieren dragen altijd een uniform.  Sommige vakken worden in het Engels gegeven maar de meeste in Bahasa Melayu. School speelt een belangrijke rol in de Maleisische samenleving. Het is de plek waar morele waarden worden bijgebracht. De rol van  leerkrachten is daarom zeer belangrijk en zij hebben veel aanzien.

Taal

De officiële omgangstaal is Bahasa Malaysia maar de meeste mensen spreken ook erg goed Engels. De verschillende etnische groeperingen spreken daarnaast ook nog hun eigen taal.

Eten

De verschillende culturen in Maleisië zorgen voor een goede mix van gerechten; pittige Indonesische gerechten, veel verschillende Chinese lekkernijen, exotisch eten uit India maar ook lokale Nyonya en Portugese gerechten. De westerse keuken is ook overal te vinden en er zijn veel internationale fastfoodketens. De meeste gerechten bevatten veel kruiden, chilipepers en kokosroom. Ook wordt er veel vis gegeten. Het is belangrijk om te weten dat je alleen met je rechterhand mag eten en dat je je linkerhand onder de tafel moet houden.

Ontdek het programma in Maleisië

Aanmelden en krijg advies op maat

Ontdek de programma's in Maleisië