Mexico heeft een uniek landschap met bergen, brede plateaus en jungles, en een grote diversiteit aan klimaten. Ook op cultureel en artistiek vlak kent Mexico heel wat talenten… Denk aan Frida Kahlo, het virtuoze gitaarduo Rodrigo y Gabriela, Lhasa de Sela, Salma Hayek, Gael Garcia Bernal, Luis Buñuel…

Het warme onthaal en de hechte vriendschapsbanden zullen je aangenaam verrassen. Mi casa es su casa, is een uitdrukking die de Mexicaanse gastvrijheid prachtig verwoordt.

Gastgezin en gemeenschap

In Mexico is het gezin het middelpunt van het sociale leven van velen. Het gezin bestaat vaak niet alleen uit de ouders en hun kinderen, maar ook uit ooms, tantes, neven, nichten en grootouders. De meeste gezinnen houden ervan om samen musea te bezoeken of te wandelen in het park.

Last Day in Aguascalientes,center of Mexíco ❤️ #afsméxico

Een bericht gedeeld door Nicola Marzotto (@nicolamarzotto) op

School

Je zal in Mexico waarschijnlijk naar een private school gaan, met vijf of zes lessen per dag. Mexicaanse geschiedenis, Spaanse literatuur en Mexicaanse politiek zijn vakken die je kunt verwachten. Op de meeste scholen worden uniformen gedragen. Veel scholen bieden sport, theater, muziek en andere naschoolse activiteiten.

Taal

Spaans is de officiële taal van Mexico. Als je vooraf aan jouw programma al basis Spaans of Engels spreekt zal dit je enorm helpen.

Chichén Itzá ✨ #afseffect #afsméxico #rutamaya2017

Een bericht gedeeld door Beatrice Costa (@_costa_beatrice) op

🌹✨ #afseffect #afsméxico #rutamaya2017 #campeche

Een bericht gedeeld door Beatrice Costa (@_costa_beatrice) op

Eten

De Mexicaanse keuken wordt gekenmerkt door flink gekruide gerechten. Onder andere tamale, tortilla, taco, guacamole en mole komen uit de Mexicaanse keuken (de bekendste soort is de mole poblano), maar ook chocolade is oorspronkelijk uit Mexico afkomstig. Vaak is wat in het buitenland als Mexicaans geserveerd wordt in werkelijkheid ‘Tex-Mex’, afkomstig uit het grensgebied met de Verenigde Staten. Maïs, tomaten, pompoenen, chilipepers en vanille zijn enkele gewassen die voor het eerst verbouwd werden in Mexico.

Videos

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je nu aan en plan je eerste gesprek!

Ontdek de programma's in Mexico