Panama, ook bekend als “de plaat van vele vissen” is een tropisch paradijs met stranden, regenwouden, exotische dieren en een kleurrijk zeeleven. Het bekende Panamakanaal wordt soms “het achtste wereldwonder” genoemd en verbind de Atlantische en de Stille Oceaan. Door zijn strategische ligging is Panama een zeer internationaal handelsland.

Onderwijs speelt een belangrijke rol in het leven van jongeren: studiegroepjes en naschoolse bijeenkomsten zijn erg populair. In het weekend komen groepen vrienden bij elkaar om films te kijken, te sporten, dansen en regionale festivals te bezoeken.

Gastgezin & gemeenschap

Je wordt waarschijnlijk geplaatst in een dorp of dunbevolkt gebied in Panama. Je gastgezin heeft graag inspraak, dus overleg met je gastouders voor je keuzes maakt. Huishoudelijke taken worden vaak onder alle gezinsleden verdeeld.

School

Je gaat waarschijnlijk naar een openbare school en mag je eigen studiegebied kiezen. Schooltijden zijn verdeeld in een ochtend- en middagonderdeel, alle studenten in Panama dragen schooluniformen. Panama is een van de meest ontwikkelde landen uit de regio, 97% van het volk kan lezen en schrijven.

No tengo photo con ella donce ❤️❤️❤️ #sisters #afs #afspanama #afscanada #panama #tbt

Een bericht gedeeld door c h a r l o t t e 🌸 (@charlottemeunier) op

Taal

De officiële taal van Panama is Spaans, daarnaast spreken veel mensen Engels. Basiskennis van Engels en Spaans zijn erg behulpzaam tijdens je verblijf.

Eten

Het eten in Panama is erg gevarieerd en lekker. Rijst maakt een belangrijk onderdeel uit van de meeste maaltijden, het wordt vaak twee keer per dag gegeten. Daarnaast komen gerechten met vlees, bonen, planatos (een soort banaan), verschillende groenten zoals tomaten, wortels en kool, veel voor. Vergeet niet de chichas te proeven, allerlei zoete koude fruitdrankjes!

Amazing weekend 🌊 #afseffect #afspanama #afscanada #panama #elcope (jour 80)

Een bericht gedeeld door c h a r l o t t e 🌸 (@charlottemeunier) op

Studeren in Panama?

Ga jij de tropische uitdaging aan en wil je studeren in Panama? Neem dan contact op met [email protected] voor meer informatie!