Paraguay is een land van eeuwenoude tradities, een passie voor voetbal en een fascinerende natuurlijk schoonheid. De Paraguayaanse cultuur is een mix van Spaanse invloeden en de inheemse cultuur van de Guaraní Indianen, met als resultaat en warme en vriendelijke bevolking.

De westelijke helft van Paraguay is een onvruchtbare, savanne-achtige vlakte (de Chaco Boreal, onderdeel van de Gran Chaco). In dit gebied woont maar 4% van de inwoners, mede door het klimaat, in de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 50°C. Het grootste deel van de bevolking woont in de groenere oostelijke helft van het land. Daar liggen ook de hoofdstad Asuncion en verschillende nationale parken. Veel praten en lachen, feestjes, dansen, lekker eten en te laat komen: ook dat is Paraguay!

Una buena cena con mi familia aquí ??? #afsparaguay #afsvlaanderen #afseffect

Een bericht gedeeld door Yari Dejaeghere (@yaridejaeghere) op

Gastgezin & gemeenschap

Het grootste deel van de Paraguayanen zijn mestiezen (mestizos), een mix van Europese, meestal Spaans of Portugees, en Indiaanse ouders. Paraguayanen zijn zeer gastvrij en houden van een rustige, ontspannen leefstijl. Het sociale leven in Paraguay draait rond het gezin en dikwijls wonen grootouders, kinderen en kleinkinderen in hetzelfde huis.

De meeste gastgezinnen wonen in de kleinere plaatsen net buiten de grote steden. De families zijn vaak erg traditioneel en beschermend, vooral naar hun dochters toe. Hou er rekening mee dat de levensomstandigheden anders kunnen zijn dan je gewend bent. Niet alle families hebben toegang tot modern comfort zoals een wasmachine, vaatwasser, magnetron of andere huishoudtoestellen. De warmte en gastvrijheid van de Paraguayanen maken dit ruimschoots goed.

School

Je gaat waarschijnlijk naar een privéschool, met een focus op handel, boekhouden en administratie; menswetenschappen; of biologie wetenschappen.

Afhankelijk van de school, heb je op de meeste dagen les tot ongeveer 15.00 uur. Op de openbare scholen volg je les van 7.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 18.30 uur. In Paraguay dragen de studenten een schooluniform.

Mi ciudad por un año • Itá •✌?? #afskip #afsvlaanderen #afseffect #afsparaguay #sharonatparaguay #canon #photography

Een bericht gedeeld door Sharon (@sharonderammelaere) op

??❤ #paraguay #afsparaguay #procesion

Een bericht gedeeld door Nicla Valente (@nicla_valente) op

Taal

Paraguay heeft twee officiële talen: Spaans en Guaraní. De meeste inwoners verstaan beide talen. Het is niet noodzakelijk om het Spaans te beheersen voor een uitwisseling in Paraguay, maar we raden je aan om een basiskennis Spaans te hebben vóór je vertrekt.

Eten

In Paraguay zijn de lunch en het avondmaal uitgebreide maaltijden, waar vaak de hele familie voor samen komt. Voor vegetariërs is Paraguay een slecht keuze, aangezien vlees de basis vormt voor elke maaltijd. Maïs, rijst, aardappelen en tarwe zijn veelgebruikte producten, net zoals seizoensfruit. Het meest traditionele is de Sopa Paraguaya, een soort maïscake gemaakt van eieren, melk, kaas en ui.

A hidden gem ?? #afsparaguay #afseffect #afsvlaanderen

Een bericht gedeeld door Yari Dejaeghere (@yaridejaeghere) op

Videos

Blog van Luca in Paraguay

Lees Luca's blog!

Blog van Dorien in Paraguay

Lees Dorien's blog!

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je nu aan!

Ontdek de programma's in Paraguay