Peru, het eeuwenoude hart van de Inca gemeenschap, is een land met een geweldige geschiedenis en een lonkende toekomst. Peru is een droombestemming voor elke liefhebber van geschiedenis en archeologie. Ook op gebied van natuur vind je er zowat alles: van het Andesgebergte tot prachtige zandstranden en van tropische regenwoud tot woestijnvlaktes. De Peruviaanse bevolking is zeer divers: Quechua-Indianen (afstammelingen van de Inca’s), mestizos, Europese en Afrikaanse afstammelingen.

Gemeenschappelijke activiteiten en sporten, zoals voetbal en volleybal, zijn belangrijk in het leven van jongeren in Peru. Films kijken, dansen, winkelcentrums bezoeken en rondhangen in het centrum en bij caféetjes zijn geliefde keuzes om te ontspannen!

A post shared by Mara (@marahamburg) on Jul 28, 2017 at 2:26am PDT

Gastgezin & gemeenschap

Je kan overal terechtkomen in Peru, maar de meeste gastgezinnen wonen in een stedelijke omgeving. Omwille van de grote diversiteit, verschillen gewoontes en tradities van streek tot streek. Peruviaanse families zijn alom bekend om hun enorme gastvrijheid en warmte. Ouders zijn meestal beschermend over hun kinderen.

School

Je gaat naar een private of openbare school. School duurt meestal van 8.00 tot 15.00. Het dragen van een schooluniform is heel normaal in Peru. Afhankelijk van het seizoen worden er extra activiteiten aangeboden ter voorbereiding van speciale gelegenheden en feestdagen.

A post shared by Mara (@marahamburg) on Apr 22, 2017 at 7:41am PDT

A post shared by @nicnnr on Jul 3, 2015 at 12:08am PDT

Taal

Spaans is de officiële taal in Peru en Quechua is officieel erkend als tweede taal. Daarnaast is Aymara erkend als streektaal. Je moet geen Spaans kennen om deel te nemen aan een uitwisseling in Peru, maar wat basiskennis Spaans voor je vertrek is aan te raden.

Eten

De Peruviaanse keuken is heel gevarieerd, niet in het minst omwille van de talrijke invloeden uit verschillende culturen. Je vindt er Spaanse, Chinese, Europese, Afrikaanse en Japanse toetsen in terug. Een maaltijd bestaat gewoonlijk uit rijst, aardappelen, vlees (veel kip) of vis en groenten. Het eten is meestal pittig gekruid: vaak wordt er aji toegevoegd, een zeer geliefd soort chilipeper.

Chicharrón y arroz con mariscos #misueño #afseffect #afsPerú #intercultura #exchange #intercambio #exchangestudent #afs

A photo posted by •Salvatore Romano• (@sasyromano_) on Aug 9, 2016 at 4:52pm PDT

Jasin naar Peru

Jasin in Peru

Lees Jasin's blog

Ontdek de programma's in Peru