Portugal is het meest westelijk gelegen land van het Europese vasteland. Als een Siamese tweeling vormt Portugal een koppel met Spanje op het Iberische schiereiland. Het deelt ook een zeer rijke geschiedenis als zeevarende mogendheid met zijn Spaanse buur.

Portugal vormt voor duizenden Europeanen een ideaal vakantieland. Maar het biedt veel meer dan enkel de kilometers lange stranden van de Algarve of de cultuurrijkdommen van de hoofdstad Lissabon. Volg de sporen van Fado-iconen zoals Amalia Rodrigues en Cristina Branco en zing je eigen levenslied in Portugal tijdens je verblijf bij een Portugees gastgezin.

Gastgezin & gemeenschap

Je kunt overal terechtkomen in Portugal, maar de meeste gastgezinnen wonen in de stedelijke gebieden, al zoekt AFS Portugal steeds vaker naar gastgezinnen in de landelijke omgevingen. De kans is maar klein dat je in de Azoren, Madeira of de Algarve geplaatst wordt.

De familiebanden zijn heel hecht en familieleden brengen dan ook veel tijd door met elkaar tijdens het weekend, vooral bij alledaagse bezigheden als tv-kijken of praten over dagelijkse babbeltjes. In veel gezinnen zijn de maaltijden familiemomenten, die strikt gerespecteerd worden.

A photo posted by @virgoncviri1 on

A photo posted by Bianca?? (@biancaorlandoo) on

School

Je zult les volgen met leeftijdsgenoten in een publieke secundaire school. Afhankelijk van je interesses en je schoolresultaten, zul je een van deze richtingen volgen: wetenschappen & technologie, socio-economische wetenschappen, sociale en menswetenschappen, taal en literatuur of beeldende kunst. Welke richting je ook volgt, algemene vakken zijn Portugees, Engels of Frans, filosofie, lichamelijke opvoeding, informatie- en communicatietechnologieën.

Taal

De officiële taal is Portugees. Om op uitwisseling te gaan naar Portugal is niet vereist dat je Portugees kent, maar we raden je aan om een basis Portugees te leren vóór je vertrek. De meeste gastscholen voorzien aparte taallessen voor AFS-studenten.

Eten

Portugezen zijn trots op hun culinaire tradities en houden van eten en drinken. Bij elk feest hoort een maaltijd, vooral bij familiebijeenkomsten. Het is de gewoonte om de maaltijd te delen met je familieleden.

Aanmelden en krijg advies op maat

Plan nu gratis je eerste gesprek in!

Ontdek de programma's in Portugal