De Verenigde Staten biedt een gigantische diversiteit aan mensen, culturen, muziek, eten en sport – maar je kunt er ook zo ongeveer elk klimaat en landschap terugvinden. De Amerikaanse tradities variëren sterk, afhankelijk van de regio, etniciteit en religie. Misschien breng jij het hele jaar door in het noorden waar je een compleet andere ervaring hebt dan wanneer je in het zuiden zit. Kom je in een grote stad te zitten of juist in een huisje op het platteland? Zit je een jaar in een democratisch gezin of juist bij republikeinen? Welcome to the USA!

Hoewel high school een belangrijk onderdeel van jouw dagelijkse leven in Amerika zal bepalen, is er daarnaast veel ruimte voor sport en vrije tijdsbesteding. Denk bijvoorbeeld aan teamsporten als american football, honkbal en basketbal, maar ook volleybal of cheerleading zijn erg populair. En natuurlijk zullen Halloween, Thanksgiving en Prom niet ongemerkt voorbij gaan.

Gastgezin & Gemeenschap

Je kunt overal in de Verenigde Staten terechtkomen, maar de meeste AFSers vinden een plek bij gastgezinnen in de voorstedelijke gebieden en kleinere steden. Er bestaat geen “typisch” Amerikaans gezin, de een komt terecht in een gastgezin van Afro-Amerikaanse afkomst, en de ander kan terecht komen in een Aziatisch-Amerikaans gastgezin. De meeste gezinnen in de VS zijn gelovig, en je kunt terecht komen bij elke religieuze achtergrond, maar het overgrote deel is christelijk. Meestal werken alle volwassen gezinsleden, maar het avondeten wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag. Over het algemeen wordt er van ieder gezinslid verwacht om te helpen met huishoudelijke taken en het bereiden van het eten.

A photo posted by mikocrot (@widi_miko) on

School

Een “high school year” begint meestal eind augustus en duurt tot mei of juni. De schooldagen starten tussen 7.30 uur en 8.00 uur, en dan ben je rond 14.30 uur klaar. Je gaat naar een plaatselijke ‘high school’, waar je grotendeels zelf je lessenpakket kan samenstellen. Uiteraard heb je de verplichte vakken als Engels en geschiedenis. Maar je hebt ook de kans om enkele ongebruikelijke vakken te volgen, zoals home economics, koken of internationale relaties. De school is ook de plek bij uitstek om je aan te sluiten bij één van de talrijke clubs (sport, theater, dans, muziek, fotografie, jaarboek, schoolkrant en zoveel meer).

Taal

Engels is de officiële taal in de Verenigde Staten, en kennis van de Engelse taal is vereist. Veel Amerikanen spreken ook een andere taal zoals bijvoorbeeld Spaans. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van bijvoorbeeld de familieachtergrond, maar ook van de regio waar je terecht komt. Misschien pik je wel een mooi southern accent op…

A photo posted by Lynn Rathé (@lynntjeeee) on

Eten

De Amerikaanse keuken beschrijven is niet eenvoudig, omdat ze een mix zijn van alle culturen die er wonen. De culinaire gewoontes zullen sterk afhangen van de culturele achtergrond van je gastgezin en van de plaats waar je terechtkomt. Je vindt er eten van zowel Mexicaanse, Italiaanse en Griekse afkomst, maar ook de Japanse, Chinese of Thaise keuken zal niet ontbreken.  Eén ding is zeker, de Amerikaanse keuken staat bekend als calorierijk, maar een echte hotdog, Apple Pie of kalkoen mag je absoluut niet missen!

Blog Veerle VS

Blog Veerle in Boston

Lees Veerle's blog
Youtube Indira Sieljes

Youtube Indira Sieljes

Bekijk Indira's videos

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je nu aan!

Ontdek de programma's in Verenigde Staten