België is de thuisbasis van de Europese Unie en de NAVO en is beïnvloed door de Fransen, Nederlanders, Oostenrijkers en Spanjaarden, waardoor het een unieke combinatie is van moderne en traditionele culturen. Je programma zal plaatsvinden in het Franstalige deel van België, Wallonië.

Belgische tieners houden meestal van sport, vooral voetbal en wielrennen, naar concerten en bioscopen gaan en scouting in het weekend. Je sociale leven zal zich waarschijnlijk toespitsen op het gezin en een kleine groep vrienden.

Gemeenschap

Belgen zijn over het algemeen tolerant, flexibel, bescheiden en ruimdenkend. Ze hechten waarde aan privacy, genieten van een veilig en comfortabel leven, werken hard en zijn zelfgedisciplineerd.

Je verblijft in het zuidelijke deel van België waar Frans wordt gesproken, waarschijnlijk in een voorstedelijk of landelijk gebied. Het openbaar vervoer is goed georganiseerd en veilig, zodat je de omgeving kan verkennen wanneer je de kans krijgt.

AFS family ❤️#Afs #afsbelgique #afsbe #afslux #family #exchangestudents #belgium

A photo posted by Emma Williams (@emmawilliamzz) on Oct 7, 2015 at 3:08am PDT

A photo posted by AFS Belgique (@afsbelgique) on Aug 27, 2016 at 3:28am PDT

School

Je zult waarschijnlijk worden ingeschreven aan een algemene middelbare school, maar je kunt ook naar een middelbare school voor beroepsonderwijs gaan. De lessen duren meestal van 8 uur ’s ochtends tot 4 of 5 uur ’s middags, met vrije woensdagmiddagen. Hard studeren en je richten op academisch succes is gebruikelijk in België. De meest voorkomende vakken op Belgische scholen zijn wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, wetenschappen, godsdienst of ethiek, en lichamelijke opvoeding.

Taal

De mensen in dit deel van België spreken Frans. Soms spreken mensen ook Nederlands of Duits. Je moet in staat zijn om basis Frans te spreken voor je uitwisseling. AFS zal je helpen om taallessen te vinden tijdens de eerste weken van het programma. Als je zelf al wil beginnen, raden je we aan om gratis apps te gebruiken zoals DuoLingo.

Bruxelles ??

A photo posted by Emma Williams (@emmawilliamzz) on May 23, 2016 at 12:32pm PDT

Eten

De Belgische keuken is veel meer dan chocolade, friet en wafels. Denk aan mosselen, stoofvlees en vol-au-vent (ragout met kip en balletjes). Elk dorp heeft minstens een broodjeszaak en een frituur. Ook bij de bakker kan je je ogen uitkijken naar het aanbod aan koffiekoeken, zoals chocoladekoeken, éclairs en croissants gevuld met room.

De meeste families vinden samen eten erg belangrijk, vooral tijdens het diner.

Aanmelden en krijg advies op maat

Meld je aan en plan je eerste gesprek!

Ontdek de programma's in Wallonië