Eind augustus 2022 ontvangt AFS in Nederland een 40-tal buitenlandse uitwisselingsstudenten die 10 maanden in Nederland zullen zijn.

De uitwisselingsstudenten die in augustus aankomen zijn 15-18 jaar, gaan door het hele land naar school en verblijven bij gastgezinnen (ook wel wereldgezinnen genoemd, want dat word je wel na zo’n ervaring!). Het is aan ons om voor deze jongeren een toffe tweede thuis te vinden, zodat zij hun droom waar kunnen maken van in een ander land te wonen en studeren.

Wereldgezinnen maken het werk van AFS mogelijk

Jaarlijks ontvangen 10 000 gezinnen, in 54 landen waar AFS actief is, uitwisselingsstudenten. AFS heeft tientallen jaren ervaring in het uitwisselen van studenten, aangezien de organisatie al meer dan 60 jaar in veel landen over de hele wereld werkt en enkele duizenden uitwisselingsstudenten en wereldgezinnen hebben deelgenomen aan de activiteiten van AFS. Veel Nederlandse families hebben hun huizen al geopend en bevelen die ervaring ten zeerste aan.

Alles wat je nodig hebt is ruimte in je hart, een verlangen om iets nieuws te leren en flexibiliteit.
Wil je meer informatie? Neem dan even contact op met het AFS-kantoor in Nederland via telefoon: +31 (0) 85 047 15 25 of via [email protected]. Neem ook even een kijkje op afs.nl/wereldgezin , waar je ook alvast meer info kan vinden.

Aanmelden als wereldgezin kan hier: afs.nl/wereldgezin/aanmelden

Amerika

Studenten van Noord-, Centraal en Zuid-Amerika
Valentino ARG

Valentino uit Argentinië

Valentino, of Vale zoals zijn vrienden hem noemen,  is een verantwoordelijke, gevoelige en open-minded 17-jarige. Tijdens zijn vrije tijd spendeert hij graag zijn tijd door met zijn 3 honden. Zijn nummer 1 hobby is voetbal en hij volgt dan ook het Argentijnse voetbal team op de voet. Daarnaast speelde hij ook basketbal, taekwondo (soort van gevechtssport) en heeft hij ook lang gezwommen. Hij hoopt nieuwe vrienden te maken in Nederland en de lokale cultuur te verkennen. Hij vindt het superleuk om te koken, en kookt thuis regelmatig voor zichzelf. Koken is relaxerend voor hem, en hij houdt vooral van hartige maaltijden. Hij kan ook op z’n Argentijns grillen, Asado! Muziek is ook belangrijk voor hem: hij luistert graag naar verschillende soorten muziek tijdens zijn vrije tijd of sporten.

We zijn nog op zoek naar een warm gastgezin voor Valentino. Neem je familie mee op een intercultureel avontuur. Alle gezinsleden delen, leren en breiden hun mondiale vaardigheden uit met elkaar. Verwelkom een student in je huis en word lid van onze Global Family. Dat is wat wij het #AFSeffect noemen. 

Meld je aan als wereldgezin
Ana MEX

Ana van Mexico

Ana is vriendelijk, extrovert en ook een beetje een dromer. Ze gaat graag naar school en ze is vooral geïnteresseerd in psychologie, spiritualiteit en het menselijk bestaan. Ze hecht veel waarde aan respect en durft zeker een gezonde discussie aan te gaan. Ana is 16 jaar. Ze spendeert graag tijd met vrienden en familie. Daarnaast luistert ze graag naar muziek, danst ze en reist ze supergraag! Ze heeft twee fretten en een hond, waar ze ook graag tijd mee doorbrengt.  Ze zou later graag in Europa komen studeren, en ziet dus enorme meerwaarde in hier een uitwisseling doen, en Nederlands leren!

We zijn nog op zoek naar een warm gastgezin voor Ana

Word wereldgezin voor Ana!
Vicente CHI

Vicente uit Chili

Vicente is een talenknobbel, sociaal en sportief persoon. In zijn vrije tijd doet hij waterpolo, gaat graag fietsen met zijn vader en kookt graag samen met zijn moeder. Hij leert ook zelfstandig Engels en Japans. Verder leest hij graag boeken zoals The boy in the striped pajamas en kijkt ook graag series zoals Grey’s Anatomy, Money Heist, Rick and Morty, Family Guy, etc, maar ook anime zoals Demon slayer, Boku no hero academia en andere. Hij kijkt er naar om zijn cultuur te delen met anderen én eens te barbecueën. Later wil hij dokter worden, en misschien zelfs in Nederland komen studeren! Fun fact: hij heeft ook een egel als huisdier!

Hij gaat ook graag wel eens hiken in het bos, eet graag Italiaans eten en speelt graag sport. Zijn favoriete sporten zijn waterpolo, volleybal, voetbal en zwemmen.

Vicente is 16 jaar en zoekt nog een wereldgezin om hem vanaf augustus te verwelkomen voor een schooljaar!

Meld je aan als wereldgezin
Pablo CHI

Pablo van Chili

Pablo is een positieve, sociale en vriendelijke persoon. Hij speelt meerdere malen in de week voetbal en basketbal, dit helpt hem om even stoom af te blazen doorheen de week. Daarnaast speelt hij ook af en toe videogames met vrienden. Hij hoopt in Nederland nieuwe mensen te ontmoeten en andere culturen te ontdekken. Later zou hij graag ingenieur worden. Hij reist graag naar het strand of naar de sneeuw!

We zijn nog op zoek naar een warm gastgezin voor de 16-jarige Pablo. Wil jij zijn wereldgezin worden?

Meld je aan als wereldgezin!
Anna USA

Anna uit de Verenigde Staten

Anna is creatief, gemotiveerd en empathisch. Haar eerste grote passie is videobewerking, nauw gevolgd door muziek (gitaar, ukelele en klarinet). Daarnaast houdt ze ook van tekenen, bakken en plantkunde. Ze vindt het enorm leuk om te experimenteren in de keuken. Ook is Anna een spiritueel persoon die graag buiten is.  Later wil ze graag geneeskunde of film studeren, omdat dat beide onderwerpen zijn waar ze een passie voor heeft.

We zijn nog op zoek naar een warm gastgezin voor de 16-jarige Anna!

Meld je aan als wereldgezin

Azië

Apivit THA

Apivit (Wit) uit Thailand

Apivit is doelgericht, gemotiveerd en vrolijk. Je mag hem bij zijn bijnaam Wit noemen. In zijn vrije tijd schrijft hij korte verhalen, speelt hij de viool en leest hij graag. Zijn favoriete gezegde is ‘Amor Fati’, voor hem betekent dat we elke uitdaging in het leven moeten aangaan. Apivit heeft een hechte band met zijn familie en samen ondernemen ze verschillende activiteiten zoals golf. Hij helpt ook mee in het huishouden. Daarnaast reist hij ook wel graag en gaat hij graag fietsen en zwemmen met zijn vrienden.

Hij studeert graag wiskunde en biologie, dat zijn zijn favoriete vakken. Later wil hij graag psycholoog worden: hij is gefascineerd door de complexiteit van de menselijke natuur.

Wil jij Wit’s wereldgezin worden?

Meld je aan als wereldgezin
Kristpong THA

Kristpong (Kiang) van Thailand

Kiang is een vrolijke, zelfstandige jongen die zich makkelijk kan aanpassen. Hij is 15 jaar.  In zijn vrije tijd kijkt hij graag naar series en speelt hij zaalvoetbal met vrienden. Ook speelt hij af toe op de piano of zijn klassieke gitaar. Met zijn familie heeft hij een warme band. Hij helpt ook mee in het huishouden. Kiang is zeer getalenteerd in wetenschappen en wiskunde. Hij nam zelfs deel aan de internationale wiskunde olympiade, en behaalde een tweede plaats! Hij wil op voorhand wat Nederlands leren zodat hij al kan communiceren met zijn gastgezin. Samen met zijn gezin reist hij graag naar verschillende plekken in Thailand en daarbuiten. Zijn vrienden zeggen dat hij grappig, vriendelijk en vrolijk is, en dat hij zich goed kan aanpassen.

Kiang is nog op zoek naar een wereldgezin! Wil jij hem een leuke tijd geven in Nederland in het volgende schooljaar?

Meld je aan als wereldgezin!
Ogan TUR

Ogan van Turkije

Vrienden en familie beschrijven Ogan als een geduldige, empathische en respectvolle jongen. Over zichzelf zegt Ogan dat hij sociaal, vriendelijk en een beetje competitief is. Ogan heeft al een jaar in Engeland gewoond. Op school zit hij bij de ‘Model United Nations Club’, met de club nemen ze deel aan verschillende conferenties. Hij is geïnteresseerd in politiek, schaakt graag en hij houdt van toneel. Hij is 15 jaar, en zoekt nog een wereldgezin voor een jaar! Hij geeft zelf ook aan dat hij Nederland wil ervaren als een echte ‘local’, niet als toerist. Hij wil ook diepe vriendschappen uitbouwen, en een goede band creëren met zijn nieuwe gezin! Verder staat hij ook volledig open om nieuwe dingen uit te proberen, of zelfs een nieuwe hobby te vinden!

Word jij zijn wereldgezin?

Meld je aan als wereldgezin

Europa

Frankrijk

Paul-Antoine FRA

Paul-Antoine

Paul-Antoine is een sociaal, sportief en leergierig persoon. In zijn vrije tijd doet hij fitness, voetbal en basketbal. Af en toe durft hij eens cake te maken en bordspellen te spelen. Hij heeft zelf al gastbroers -en zussen ontvangen in zijn familie en kijkt er naar uit om nu zelf op uitwisseling te gaan in Nederland. Hij zou graag in de toekomst nog verschillende landen en culturen ontdekken. Hij is 15 jaar oud.

Aanmelden als wereldgezin
Pierre-Eliott FRA

Pierre-Eliott

Pierre-Eliott is een sociale, doelgerichte en sportieve 17-jarige. In zijn vrije tijd doet hij graag aan sport, vooral basketbal, fietsen (mountainbiken en op de weg) en atletiek. Hij kijkt ook heel graag naar de koers. Daarnaast leest hij graag manga en kijkt hij graag films. Pierre-Eliott heeft verschillende banden met uitwisselingsstudenten in het buitenland en zou graag nieuwe mensen leren kennen in Nederland. Hij houdt ervan om met vrienden zijn passies te delen en culturen te ontdekken.

We zijn nog op zoek naar een warm wereldgezin voor Pierre-Eliott

Aanmelden als wereldgezin voor Pierre-Eliott
Louisa

Louisa

Louisa is sociaal, open en vrolijk. Ze is 16 jaar en kijkt er naar uit om naar Nederland te komen!  In haar vrije tijd speelt ze basketbal, atletiek en soms voetbalt ze met haar broer. Binnen atletiek doet ze nog veel verschillende disciplines, maar ze zou graag specialiseren in sprinten. Ze deelt dezelfde leespassie met haar moeder en ze spenderen graag hun tijd in boekenwinkels. Met haar vader ontdekt ze graag nieuwe muziek, films en series. Samen met haar vrienden gaat ze graag shoppen of naar de cinema, of gewoon gezellig wat kletsen. Ze hoopt nieuwe vrienden te maken in Nederland! Op school is ze vooral geïnteresseerd in geschiedenis, Frans en Engels. Ze bakt ook graag, en maakt graag cakejes.

We zijn nog op zoek naar een warm gastgezin voor Louisa. Ze heeft wel wat schrik voor grote honden, dus heeft ze liefst een gezin waar geen honden zijn, of enkel een klein hondje!

Meld je aan als wereldgezin voor Louisa!

Tsjechië, Hongarije, Polen, Servië

Ema CZE

Ema van Tsjechië

De 17-jarige Ema is op zoek naar een wereldgezin! Ema heeft een grote interesse in chemie en biologie. Ze is een beetje introvert, maar wel heel fijn in de omgang en vriendelijk. Ze heeft best veel vrienden, die ze leerde kennen via haar interesses in kunst en muziek, via concerten of kunstevenementen. In haar vrije tijd tekent ze graag en woont ze ook graag concerten bij van kleinere artiesten. Eén keer per week gaat ze ook naar een keramiek les. Ema is geïnteresseerd in verschillende culturen, één van de redenen waarom ze graag op uitwisseling wil!

Wil jij wereldgezin worden van Ema? Meld je hieronder aan!

Meld je aan als wereldgezin!
Maja HUN

Maja uit Hongarije

Maja is een nieuwsgierig, sociaal en vriendschappelijk persoon. Na school gaat ze muurklimmen en af en toe films kijken (vooral superheldenfilms, ze heeft alle Marvelfilms met plezier gekeken). Daarnaast gaat ze graag wandelen en fietsen met vrienden of familie, ze is echt dol op de natuur. Ze is heel nieuwsgierig naar de Nederlandse cultuur en hoopt hier nieuwe vrienden te maken. Op school doet ze graag wiskunde, ICT en Engels. Maja is 16 jaar!

Maja’s favoriete dessert is chocolade cake met frambozen, iets dat ze zelf heel goed kan maken… en misschien ook wel voor jou en je gezin wil maken! Wil jij haar wereldgezin worden?

Aanmelden als wereldgezin!
Julian POL

Julian van Polen

Julian is vrolijk, open-minded en nuchter. Zijn vrienden beschrijven hem als iemand waar je graag mee omgaat. Hij is sportief en doet graag aan tennis en joggen. Daarnaast leest hij ook geschiedenisboeken en stripverhalen. Julian heeft een talenknobbel en spreekt vloeiend Engels. Hij is enorm gemotiveerd om Nederlands te leren.

We zijn nog op zoek naar een warm wereldgezin voor de 16-jarige Julian.

Meld je aan als wereldgezin
Irena SRB

Irena uit Servië

Irena houdt enorm van dieren, en zelf heeft ze een hond. Ze is al eens naar Nederland op vakantie geweest en ons land behoort tot haar favorieten. Irena houdt van kunst en gaat graag naar musea. In haar vrije tijd schildert ze en vindt ze het fijn om naar buiten te gaan om voor een picknick. Ze hoopt dit ook te kunnen doen met haar gastgezin. Zelf heeft ze een enorme interesse in geschiedenis en talen. Ze doet ook een acteerles, iets dat ze supertof vindt! Later wil ze iets met psychologie of kunst gaan doen.

De 17-jarige Irena wil heel graag een wereldgezin hebben! Ben jij dat? Meld je snel aan!

Meld je aan als wereldgezin!

Finland & Noorwegen

Antti FIN

Antti uit Finland

Antti is een actieve, sociale en avontuurlijke persoon. Zijn hobby’s zijn scouts, fitness en af en toe schaken. Hij spendeert zijn tijd graag met vrienden: afspreken, samen fitnessen of gaan kamperen. Ze maken soms verschillende trips doorheen het jaar. Hij ontmoet graag nieuwe mensen en houd van een goede portie humor. Hij is goed in wiskunde, fysica en psychologie, en leert graag nieuwe skills.

We zijn nog op zoek naar een warm gastgezin voor Antti, om hem een schooljaar in Nederland te ontvangen!

Meld je aan als wereldgezin
Mathias NOR

Mathias van Noorwegen

Mathias beschrijft zichzelf als een introvert met extraverte energie,. Hij lacht veel en is vaak vrolijk. Hij is 16 jaar en graag omringd door vrienden en familie. Één van zijn hobby’s is zingen, hij schrijft ook liedjes. Ook bakt, gamet en wandelt hij graag. Mathias kijk ernaar uit om samen met zijn gastgezin te leven als een echte familie.

We zoeken nog een warm wereldgezin voor Mathias!

Meld je aan als wereldgezin

Italië, Griekenland, Portugal

Anastasia GRC

Anastasia van Griekenland

Anastasia is een sociaal, open en vrolijke persoon die graag met haar vrienden uitgaat. In haar vrije tijd doet ze graag aan dansen, vooral hip hop. Op deze manier kan ze ook haar creativiteit ruimte geven. Daarnaast zit ze in de gidsen (scouts), waarmee ze graag op avontuur mee gaat. Ze hoopt in Nederland verschillende culturen te ontdekken en leuke mensen te ontmoeten. Ze is ook een fervent lezer, en gaat graag op in een goed verhaal. Ze is een grote fan van de Harry Potter boeken!

We zijn nog op zoek naar een warm gastgezin voor de Griekse Anastasia. Wil jij haar een mooie ervaring bieden in Nederland? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Wereldgezin worden voor Anastasia
Alice POR

Alice uit Portugal

Alice is een rustig en vriendelijk persoon. Ze is 15 jaar oud. Haar familie en vrienden zijn alles voor haar. Zij omschrijven Alice als bescheiden en ruimhartig. De scouts zijn een belangrijk deel van haar leven: kamperen, bouwen, koken, geheime codes gebruiken om te communiceren,… ze vindt dat geweldig! In haar vrije tijd maakt ze muziek; ze speelt de hoorn, gitaar en ukelele. Ook uit ze haar creativiteit in fotografie, tekenen en schilderen. Later wil ze mogelijk architect of designer worden.

Alice wil graag in augustus naar Nederland komen! We zoeken nog een gastgezin voor haar!

Meld je aan als wereldgezin!
Gabriele ITA

Gabriele van Italië

Gabriele is een doelgerichte, sociale en loyale persoon. In zijn vrije tijd is hij intensief bezig met atletiek, vooral hoogspringen. Hij vindt het zwevende gevoel gewoon geweldig. Hij houdt ook van films, van alle genres: van sci-fi tot westerns. Een van zijn favoriete films is Back to the Future. Daarnaast heeft hij lang clarinet gespeeld, soms zelfs voor een heel theater. Hij hoopt om uit zijn comfort zone te komen en verschillende culturen te ontdekken.

We zoeken voor Gabriele nog een wereldgezin; een gezin dat hem in huis wil nemen om hem onder te dompelen in de Nederlandse cultuur!

Meld je aan!
Marta ITA

Marta uit Italië

Marta is een sociaal, open en zorgzaam persoon. Ze heeft heel lang turnen en zwemmen gedaan vanaf kinds af aan, nu is ze vooral bezig met fitness. Ze spendeert haar tijd graag met vrienden en familie. Als ze zich verveelt, durft ze al snel een boek te lezen of een serie te kijken (haar favoriet boek is The Truth About the Harry Quebert Affair). Verder heeft ze ook creatieve hobby’s, zoals crochet. Ze kijkt er naar uit om haar nieuwe vrienden te maken in Nederland.

We zijn nog op zoek naar een warm gastgezin voor Marta. Wil jij haar opnemen in je gezin?

Aanmelden als wereldgezin voor Marta
Elena ITA

Elena uit Italië

Elena is een vriendelijk, beleefd en humoristisch persoon. Ze hecht veel belang aan haar beste vrienden, daar kan ze al haar frustraties, herinneringen en verhalen aan kwijt. Haar hobby’s zijn fotografie, muziek en dansen. Ze neemt foto’s van allerlei zaken en kan van elk genre muziek genieten. Dansen is voor haar een manier om tot rust te komen en te ontsnappen van het soms drukke dagelijkse leven. Met haar gezin vindt ze het ook superfijn om wat te reizen en te ontdekken.

Voor Elena zoeken we nog een warm wereldgezin, zodat zij de kans krijgt om de Nederlandse cultuur te leren kennen!

Meld je aan als wereldgezin
Marianna ITA

Marianna van Italië

Marianna is een creatief, sociaal en dynamisch persoon. Marianna in één woord is ontwerp! Ze houdt van musea, kunst, mode en tekenen. Ze tekent en maakt zelf kledij, wat soms veel geduld vraagt. Daarnaast gaat ze graag uit met vrienden, familie en vrienden zijn belangrijk voor haar. Ze gaat graag nieuwe uitdagingen aan en daarom heeft ze gekozen voor een uitwisseling naar Nederland. Ze hoopt nieuwe mensen te ontmoeten en verschillende culturen te ontdekken. Ze heeft ook competitief ijsschaatsen gedaan, iets dat ze superleuk vond! Daarnaast zit ze ook in de scouts.

Wil jij Marianna een leuke nieuwe thuis geven? Meld je dan aan als wereldgezin!

Aanmelden voor Marianna
Davide ITA

Davide van Italië

Davide is sociaal, behulpzaam en open-minded. Hij spendeert het liefst zijn tijd met vrienden en familie. Hij houdt van sporten en reizen, hij gaat regelmatig zwemmen en voetballen. Dit helpt hem om zijn gedachten te verzetten. Hij zou graag zijn Engels willen verbeteren en is ook gemotiveerd om Nederlands te leren. Hij hoopt nieuwe vrienden te maken en later zijn studies voor dokter te starten.

Davide zoekt een warm gezin om hem te ontvangen. Wil jij hem de Nederlandse cultuur laten zien?

Wereldgezin worden voor Davide
Alice ITA

Alice van Italië

Alice is een kalm, doelgericht en vrolijk persoon. Ze heeft een sterke band met haar familie en vindt dat ook belangrijk. In haar vrije tijd gaat ze zwemmen en neemt regelmatig deel aan wedstrijden. Daarnaast tekent en crochet ze graag terwijl ze naar podcasts luistert over geschiedenis of detective verhalen. Ze is op zoek naar iets nieuw en spannend in haar leven en gaat daarom graag op avontuur in Nederland. Haar favoriete vak op school is geschiedenis. Wiskunde en chemie vindt ze ook superleuk om te doen!

We zijn nog op zoek naar een warm wereldgezin voor Alice!

Aanmelden als wereldgezin
Felice ITA

Felice uit Italië

Felice is het zonnetje in huis! Hij is 17 jaar, vastberaden en positief ingesteld. Één van zijn passies is (het leren van) talen. Op zijn 8e leerde hij zichzelf Spaans spreken. Daarnaast houdt hij ook van kunst in al haar facetten. Zelf tekent Felice ook graag, maar ook van zingen en schilderen geniet hij enorm. Op school doet hij zijn best en is hij een echte doorzetter. Later wil hij mogelijk iets met talen doen, of criminologie.

We zijn nog op zoek naar een warm gastgezin voor Felice. Neem je familie mee op een intercultureel avontuur. Alle gezinsleden delen, leren en breiden hun mondiale vaardigheden uit met elkaar. Verwelkom een student in je huis en word lid van onze Global Family. Dat is wat wij het #AFSeffect noemen.

Meld je aan als wereldgezin!