Op avontuur in eigen land

Door gastgezin te worden zorg je voor extra leven in de brouwerij, kom je in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en leer je veel nieuwe mensen kennen die een soortgelijke ervaring beleven of beleefd hebben. Bovendien breng je je kinderen of je omgeving in contact met een andere cultuur en taal! Dat noemen wij het #AFSeffect.
AFS gastgezin

Welkom avontuur

Ervaar jouw wereld door de ogen van een jongere uit een ander land

gastgezin afs

Welkom verandering

Maak van je gezin een ‘wereldgezin’ – klaar om mensen van over de hele wereld te ontmoeten

gastgezin afs

Welkom ontdekking

Help een AFS-student om te genieten van jouw cultuur en tradities

Een échte belevenis voor het hele gezin

Gastouder Ben van de Thaise Ohm ging zich afvragen waarom Ohm dingen anders deed en zag. “Ik ben gaan begrijpen dat wat wij de standaard vinden, de standaard helemaal niet hoeft te zijn. Soms blijkt er erg veel te zeggen voor hoe iemand uit een andere cultuur ergens tegen aankijkt.” Hij vindt dat het hele gezin dit jaar meer open-minded is geworden. 

–Ben, gastouder van Ohm uit Thailand

Kan ik gastgezin worden?

Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Ook alleenstaanden, lhbti-koppels of mensen zonder kinderen, kunnen perfect gastouder worden. Tweeverdieners in het hartje van de stad of gepensioneerden op het platteland,… al wie over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd is in andere culturen en graag met jongeren omgaat, is welkom!

 Vraag en antwoord

We nemen jou en je gezin mee op een omkaderd avontuur. Je staat er nooit alleen voor. Gepassioneerde AFS-vrijwilligers uit jouw regio staan je bij vanaf het begin. Zij zijn onze ervaringsdeskundigen en begeleiden je in dit avontuur. Zij zorgen voor een luisterend oor, ontspannende ontmoetingen, bemiddeling bij mogelijke conflicten,… Onze vrijwilligers zijn in de meeste gevallen zélf zend- of gastgezin geweest, en kunnen dus uit hun eigen ervaring putten.

Beleef het leven als AFS-gastgezin

“Een gezellige drukte was het hier sowieso al. Het is nu nog drukker, maar vooral ook nog gezelliger geworden! Je geeft zo’n student een ervaring waar ze de rest van hun leven aan zullen terugdenken. Maar bovendien haal je er zelf ook zo veel uit. Je leert jezelf écht door en door kennen en daarbovenop maak je ook nog eens kennis met andere culturen!”

—Roel, Tinne, Eske, Brikke, Hasse en Pelle: meervoudig gastgezin

21013840_10212728492263764_2765617084279620248_o

Wie komen er naar Nederland?

Argentijnen, Thai, Amerikanen, Egyptenaren, Russen, Italianen en nog veel meer! Elke zomer komt er een groep AFSers vanuit de hele wereld naar Nederland om de Nederlandse taal en cultuur de leren kennen. Ben jij benieuwd wie er precies komen?

Klik hier om kennis te maken met de AFS studenten

Hoe begeleidt AFS haar gastgezinnen?

SUPP_HOUSE

Ervaren AFS-vrijwilligers uit uw regio en stafleden bereiden jouw gezin voor op de komst van een nieuw gezinslid.

SUPP_24

AFS voorziet ondersteuning voor al haar deelnemers, en is 24u op 24 bereikbaar in geval van nood. AFS-studenten hebben een uitgebreide medische verzekering.

SUPP_PERSON

Opgeleide vrijwilligers zullen u begeleiden tijdens uw intercultureel avontuur. Op regelmatige tijdstippen zullen zij contact met u opnemen en u uitnodigen op AFS-activiteiten in uw buurt.

SUPP_ORIENT

AFS-gastgezinnen zijn er niet alleen om de ervaring van de AFS-studenten onvergetelijk te maken. Wij willen dat dit ook voor u een onvergetelijke ervaring is! AFS helpt je daarbij!

Lees de verhalen van AFS gastgezinnen

Hoe word ik gastgezin?

STEP1

Stel je kandidaat

Nadat je interesse hebt getoond om gastgezin te worden, nemen wij contact met je op om je eventuele vragen te beantwoorden. Een vrijwilliger uit jouw regio zal ook bij je thuis langskomen om je gezin te leren kennen en om uit te leggen hoe AFS werkt.

STEP2_HF

Maak je dossier aan

We vragen jouw gezin om een dossier aan te maken. Hierin stel je je gezin voor aan je nieuwe gastzoon- of dochter. Omgekeerd maken de studenten ook zo’n dossier.

STEP3

Maak kennis met elkaar

AFS zal je ‘op papier’ voorstellen aan je nieuwe gastzoon of -dochter. Daarna kunnen jullie uiteraard al kennis maken via sociale media, Email en telefoon. En dan is het wachten om elkaar écht te ontmoeten!

STEP4_HF

Verwelkom je AFS'er

Beleef het #AFSeffect! Stel je hart en je huis open voor dit interculturele avontuur…

Meld je hier aan als gastgezin!

Wacht niet langer en meld je aan om AFS gastgezin te worden! Behoefte aan extra informatie? We informeren je graag.

Kom langs bij een infomoment voor gastgezinnen!

Tijdens onze infoavonden voor geïnteresseerde gezinnen maak je kennis met AFS als organisatie en je leer alle ins & outs over gastgezin zijn. Aan het eind van de infoavond weet je exact wat je kan verwachten en hoe AFS je tijdens dit bijzondere jaar begeleidt. Natuurlijk is er veel ruimte voor vragen!

Bekijk de agenda