High School in het buitenland

Droom jij ook weg bij het zien van films over high schools in Amerika en Japan? Of ben jij gewoon klaar voor echt een nieuwe uitdaging? Denk dan eens na over een jaar high school in het buitenland, want de mogelijkheden zijn oneindig! India, Denemarken, China, de Filipijnen, Rusland, Frankrijk, Panama, Brazilië, Servië, hoe denk jij dat jeugd daar naar school gaat? Of belangrijker nog, hoe lijkt het je om daar zelf naar een high school te gaan? Tijdens een jaar high school in het buitenland ga je een grote uitdaging aan en doe je wereldse ervaringen op! Talen leren, internationale vriendschappen opbouwen, nieuwe plaatsen bezoeken, het kan allemaal tijdens een jaar in het buitenland!

Waarom een High School Year?

Alle mensen op aarde zijn op een gekke manier een beetje hetzelfde en tegelijkertijd uniek. Natuurlijk vindt jeugd in Mexico het net zo belangrijk als jeugd in Hongarije om gezellig met groepjes vrienden rond te hangen. Daartegenover hebben beide landen natuurlijk vele tradities en gebruiken waren ze compleet verschillen. Wanneer je een jaar het avontuur aangaat op een high school in het buitenland kom je er al snel achter hoe veel verschillen er soms kunnen zijn, wat een hele bijzondere levensles is. Jongeren die je al zijn voorgegaan zullen het je allemaal zeker bevestigen: een jaar high school in het buitenland is een geweldige en leerzame ervaring! Daarnaast is het verblijf bij een gastgezin tijdens je high school year een ervaring die je jaar extra speciaal maakt. Dankzij een gastgezin wordt je echt deel van de gemeenschap en ervaar je de lokale cultuur op de beste manier!  De meeste jongeren bouwen een goede band op met hun gastgezin en blijven contact houden met hun bijzondere buitenlandse familieleden. Doordat je tijdens je jaar high school in een nieuw land bent wordt je uitgedaagd om nieuwe dingen te ontdekken, waardoor je zelfstandiger wordt. Omdat wij de ervaring van een tussenjaar of jaar high school in het buitenland ontzettend belangrijk vinden en wij alle jeugd zo’n ervaring gunnen heeft AFS beurzen voor jongeren met een kleiner budget, zodat de kosten laag blijven en ook zij een jaar school in het buitenland kunnen doen!

Mogelijkheden High School in het Buitenland

AFS is een internationale uitwisselingsorganisatie, daarom blinken we dan ook in high school programma’s in het buitenland. Bij ons ben je dus op de juiste plek voor een schooljaar in het buitenland! Bij AFS zijn er mogelijkheden om te kiezen voor een jaarprogramma op een buitenlandse high school, maar kun je ook kiezen voor een korter trimesterprogramma. Het trimesterprogramma is een perfecte keuze als je tijdens je middelbare schooltijd naar een high school in het buitenland wil, maar geen vertraging op wil lopen. Vaak is het in overleg met scholen mogelijk om 3 maanden in het buitenland door te brengen en tegelijkertijd je schooljaar in Nederland af te ronden. AFS Nederland bestaat al 70 jaar, daarom kan je bij ons kiezen uit geweldige high school programma’s in meer 60 landen wereldwijd! Omdat het internationale AFS netwerk al meer dan 100 jaar bestaat is ons internationale netwerk gigantisch en hebben we overal contacten, óók in landen als Letland, Ecuador en Thailand. Waar begin jij jouw high school year?

Meld je nu aan bij AFS!

“Ik ben niet simpelweg in het buitenland, ik ben in míjn land, het land waar ik verliefd op ben geworden, door de mensen, de natuur, de cultuur en de taal.”
(Wopke, over zijn high school year in Colombia)

Aanmelden!