years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Heerlijk een paar maanden naar een Franse school? Is een jaarprogramma in Frankrijk te lang voor jou? Dan zit je bij AFS op de juiste plek, want je kan met AFS meedoen aan het European Citizenship Trimester ProgrammeFrankrijk is een mooi land, vol lekker eten en is daarmee een fantastische bestemming voor een uitwisseling! Naast Frankrijk te ontdekken, kun je ook goed Frans leren spreken dankzij je verblijf bij een Frans gastgezin. Een trimester op een school in Frankrijk is een geweldige kans waar je de rest van je leven profijt van zal hebben!

“Gisteren bakte Hélène een gâteau met braambessen en het duurde niet lang tot de hele château ernaar rook. Die heerlijke geur herinnert me steeds aan mijn aankomst hier. Ik ging toen samen met Hélène op pad om braambessen te plukken en erna confituur te maken. Ik kan het niet geloven dat ik hier al zeven –wonderlijke- maanden ben!”

Je brengt veel tijd door op school en het is de ideale plaats om vrienden te maken. Je zal waarschijnlijk op een publieke school of lycée les volgen. Je kan er in de seconde (vierde middelbaar), première (vijfde middelbaar) of terminale (laatste jaar) terechtkomen. Dit is afhankelijk van je leeftijd, achtergrond en kennis van het Frans.

Een Frans schooljaar loopt van september tot juni. De schoolweek begint op maandag en eindigt op vrijdag of zaterdag. Afhankelijk van de richting die je gekozen hebt, kunnen de lestijden verschillen. Meestal begint de dag rond 8u15 en eindigt hij rond 17u. Op woensdag en zaterdag heb je doorgaans halve dagen les.

Franse scholen zijn zeer academisch en er worden weinig buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Als er toch buitenschoolse activiteiten georganiseerd worden, schrijf je je best aan het begin van het schooljaar in, anders bestaat de kans dat je niet meer kan deelnemen.

Voorwaarden

Op de dag van vertrek ben je tussen 14 jaar en 6 maanden en 17 jaar en 9 maanden oud.

Wat is inbegrepen in jouw programma?

 • Vlieg- of treinticket
 • Gastgezin plaatsing
 • School plaatsing
 • Individueel contactpersoon
 • Medische verzekering
 • 24/7 noodtelefoon
 • Assistentie bij inschrijving
 • Visum instructies
 • Oriëntatie kamp
 • Bijeenkomsten tijdens jouw programma
 • Welkom thuis kamp
 • Toegang tot alumni netwerk

Waar ben je zelf verantwoordelijk voor?

 • Vaccinaties
 • Culturele activiteiten
 • Visum en paspoort kosten

Aanmelden

Weet jij al zeker dat je een High School trimester programma in Frankrijk wilt doen? Meld je dan via de knop links aan.

Meld je aan!

Meer informatie

De beste manier om meer te weten te komen over dit programma is door je aan te melden voor een voorlichting, een brochure aan te vragen of in contact te komen met een ervaringsdeskundige (oud-AFS’er). Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon even met ons bellen.

Contactformulier

Video ECTP

Meer lezen over Frankrijk?

Ontdek meer!

Overtuig je ouders!

AFS staat voor ervaring en veiligheid, al meer dan 100 jaar. Dankzij haar wereldwijd netwerk van vrijwilligers, ondersteund door een professionele staf, biedt AFS jongeren de kans om te slagen in een geglobaliseerde wereld. AFS-programma’s helpen jongeren om een wereld te zien die groter is dan wat ze kennen, en om met mensen van andere landen en culturen om te gaan.

Ontdek waarom AFS de juiste keuze is!