years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence
Ook graag een schooljaar naar Chili? Chili is een prachtig land voor een tussenjaar of jaar high school. Naast het geweldige land te kunnen ontdekken, kun je ook goed Spaans leren spreken dankzij je verblijf bij een Chileens gastgezin. Het verblijf bij een gastgezin helpt je extra goed op weg bij het leren van de Spaanse taal en helpt je daarnaast om de Chileense cultuur te ervaren! Een schooljaar in Chili is een geweldige kans waar je de rest van je leven profijt van zal hebben!

“Ik was op maandagmiddag aan het wandelen naar een winkeltje vlakbij school met enkele vrienden. Ik keek op en… er zijn geen woorden om het te beschrijven. De zon zorgde ervoor dat de bergen verschillende prachtige kleuren kregen. De dichtstbijzijnde bergen krijgen een roestig-bruine kleur, terwijl de grotere, die iets verder staan, helemaal bedekt waren met sneeuw! Ik moest gewoon stoppen om er naar te staren. Elke dag word ik wakker en besef ik hoeveel geluk ik heb om op zo’n prachtige plek te wonen…”

Waarschijnlijk zal je naar een privé-school gaan, maar er zijn ook publieke scholen. De meeste schooldagen duren van 8u tot 16u à 18u. Hierbij is één uur lunchpauze inbegrepen. Een schoolweek is van maandag tot vrijdag. Sommige scholen geven ook les op zaterdagmorgen.

Er zijn scholen die naschoolse activiteiten aanbieden waaraan je kan deelnemen. Deze zijn onder andere sport, taallessen, wetenschapclubs of toneelgroepen. Hieraan deelnemen is een goede manier om je te integreren, meer te leren over de lokale gemeenschap en om vrienden te maken.

Voorwaarden

Op de dag van vertrek ben je tussen 15 jaar en 0 maanden en 17 jaar en 0 maanden oud.

Wat is inbegrepen in jouw programma?

 • Vlieg- of treinticket
 • Gastgezin plaatsing
 • School plaatsing
 • Individueel contactpersoon
 • Medische verzekering
 • 24/7 noodtelefoon
 • Assistentie bij inschrijving
 • Visum instructies
 • Toegang tot alumni netwerk

Waar ben je zelf verantwoordelijk voor?

 • Vaccinaties
 • Field Trips
 • Visum en paspoort kosten

Meer informatie

De beste manier om meer te weten te komen over dit programma is door je aan te melden voor een voorlichting, een brochure aan te vragen of in contact te komen met een ervaringsdeskundige (oud-AFS’er). Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon even met ons bellen.

Contactformulier

Meer lezen over Chili?

Ontdek meer!

Overtuig je ouders!

AFS staat voor ervaring en veiligheid, al meer dan 100 jaar. Dankzij haar wereldwijd netwerk van vrijwilligers, ondersteund door een professionele staf, biedt AFS jongeren de kans om te slagen in een geglobaliseerde wereld. AFS-programma’s helpen jongeren om een wereld te zien die groter is dan wat ze kennen, en om met mensen van andere landen en culturen om te gaan.

Ontdek waarom AFS de juiste keuze is!