years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Graag een jaar naar het buitenland, maar niet te ver weg? Gek op natuur en cultuur? Hongarije is een prachtige bestemming in Europa en een geweldige keuze voor je tussenjaar! Tijdens je schooljaar in Hongarije ontdek je het land, ervaar je de cultuur, leer je de taal en verblijf je bij een Hongaars gastgezin. Een schooljaar in Hongarije is een geweldige kans waar je de rest van je leven profijt van zal hebben! Daarnaast is het land de perfecte bestemming voor reizigers met een kleiner budget en zijn er beurzen beschikbaar!

“De twee eerste dingen die ik geleerd heb in Hongarije, zijn hoe ik twee puszi (kussen) moest geven en ‘ik heb geen honger meer’ moest zeggen. De Hongaren zijn heel vriendelijk en doen niets liever dan je met eten trakteren. Dankzij de unieke Hongaarse cultuur staan mijn hart en geest open voor een heel nieuwe wereld. Ik kon geen beter land kiezen!”

Je school begint in september en loopt tot begin juni. De schoolweek loopt net als in Nederland van maandag tot vrijdag, dagelijks van 8u tot 15u. Tussen ieder lesuur is er een pauze en kan je bijpraten met je klasgenoten. Naast de verplichte vakken kan je ook voor een aantal keuzevakken kiezen zoals schilderkunst of literatuur. Er is ook nog ruimschoots tijd voor sport of andere activiteiten.

De meeste AFS-scholieren gaan naar het gimnazium, het algemene secundair onderwijs bestaande uit 4 leerjaren. Sommige AFS-scholieren komen terecht in de szakkozepiskola, een school waar studenten zich voorbereiden op een economische, bouwkundige of handelscarrière. In principe zal je met jongeren van dezelfde leeftijd in de klas zitten.

 

 

Voorwaarden

Op de dag van vertrek ben je tussen 15 jaar en 6 maanden en 18 jaar en 6 maanden oud.

Wat is inbegrepen in jouw programma?

 • Vlieg- of treinticket
 • Gastgezin plaatsing
 • School plaatsing
 • Individueel contactpersoon
 • Medische verzekering
 • 24/7 noodtelefoon
 • Assistentie bij inschrijving
 • Visum instructies
 • Oriëntatie kamp
 • Bijeenkomsten tijdens jouw programma
 • Welkom thuis kamp
 • Toegang tot alumni netwerk

Waar ben je zelf verantwoordelijk voor?

 • Vaccinaties
 • Culturele activiteiten
 • Visum en paspoort kosten

Aanmelden

Weet jij al zeker dat je een High School jaarprogramma in Hongarije wilt doen? Meld je dan via de knop links aan.

Meld je aan!

Meer informatie

De beste manier om meer te weten te komen over dit programma is door je aan te melden voor een voorlichting, een brochure aan te vragen of in contact te komen met een ervaringsdeskundige (oud-AFS’er). Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon even met ons bellen.

Contactformulier

Meer lezen over Hongarije?

Ontdek meer!

Overtuig je ouders!

AFS staat voor ervaring en veiligheid, al meer dan 100 jaar. Dankzij haar wereldwijd netwerk van vrijwilligers, ondersteund door een professionele staf, biedt AFS jongeren de kans om te slagen in een geglobaliseerde wereld. AFS-programma’s helpen jongeren om een wereld te zien die groter is dan wat ze kennen, en om met mensen van andere landen en culturen om te gaan.

Ontdek waarom AFS de juiste keuze is!