Schooljaar in het buitenland

Kijk jij elk jaar ontzettend uit naar de zomervakantie, alleen omdat je dan ein-de-lijk naar het buitenland kan gaan? Weet jij nog niet zo goed wat je wil gaan studeren? Wil je graag sterker in je schoenen komen te staan? Droom jij ook weg bij het zien van films over high schools in Amerika en Japan? Of ben jij gewoon klaar voor echt een nieuwe uitdaging? Denk dan eens na over een tussenjaar in het buitenland, want de mogelijkheden zijn oneindig! Een schooljaar in het buitenland is een kans voor het leven en een geweldige ervaring! Tijdens je jaar op school in het buitenland kun je een nieuwe taal leren, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe culturen beleven en jezelf uitdagen!

Waarom schooljaar buitenland?

Jongeren die je al zijn voorgegaan zullen het je zeker bevestigen: een schooljaar in het buitenland is een fantastische ervaring! Het is vaak een groot avontuur om in een andere omgeving te zijn en nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast kun je ook nog eens een nieuwe taal leren op je nieuwe buitenlandse school! Het verblijf bij een gastgezin tijdens een jaar op een buitenlandse school is een ervaring die je schooljaar extra speciaal maakt. Dankzij een gastgezin wordt je echt deel van de gemeenschap en ervaar je de lokale cultuur op de beste manier! Doordat je tijdens je schooljaar in het buitenland alleen in een nieuw land bent wordt je uitgedaagd om nieuwe dingen te ontdekken, waardoor je zelfstandiger wordt.

Mogelijkheden

AFS is een internationale uitwisselingsorganisatie, daarom blinken we dan ook in high school programma’s in het buitenland. Bij ons ben je dus op de juiste plek voor een schooljaar in het buitenland! Bij AFS zijn er mogelijkheden om te kiezen voor een jaarprogramma op een buitenlandse high school, maar kun je eventueel ook kiezen voor een korter trimesterprogramma. Het trimesterprogramma is een goede keuze als je tijdens je middelbare schooltijd naar het buitenland wil, maar geen vertraging op wil lopen. Vaak is het in overleg met scholen mogelijk om 3 maanden in het buitenland door te brengen en tegelijkertijd je schooljaar in Nederland af te ronden. AFS Nederland bestaat al 70 jaar, daarom kan je bij ons kiezen uit geweldige programma’s in meer 60 landen wereldwijd! Omdat het internationale AFS netwerk al meer dan 100 jaar bestaat is ons internationale netwerk gigantisch en hebben we overal contacten, óók in landen als Paraguay, Letland en de Filipijnen. Waar begin jij jouw  buitenlandse schooljaar?

Meld je nu aan bij AFS!

“Mijn uitwisseling heeft mijn leven veranderd. Ik heb zoveel gezien en geleerd, en ik ben veel zelfstandiger geworden. Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt!”

Janne ging voor een schooljaar naar Denemarken

Aanmelden!