Tussenjaar in het buitenland

Twijfel jij nog over wat je wil gaan in de toekomst? Wil jij graag een extra ervaring beleven om jezelf verder te ontwikkelen? Of ben jij gewoon écht even toe aan wat anders? Een tussenjaar in het buitenland biedt de perfecte oplossing! Kies voor een tussenjaar, of zogenaamd gap year, en beleef een jaar in het buitenland. Tijdens je jaar in het buitenland kun je een nieuwe taal leren, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe culturen beleven en jezelf uitdagen! Een tussenjaar op een high school in het buitenland is een leerzame ervaring en een kans voor het leven waarbij je jezelf en de wereld beter leert kennen!

Waarom een tussenjaar?

Returnees, jongeren die al een gap year hebben gedaan, zullen het zeker bevestigen: een tussenjaar is een geweldige ervaring! Het is vaak hartstikke spannend en leuk om in een andere omgeving te zijn en nieuwe mensen te leren kennen en daarbij tegelijkertijd een nieuwe taal te leren spreken! Het verblijf bij een gastgezin tijdens een tussenjaar is daarnaast ook een ervaring voor het leven. Dankzij een gastgezin wordt je echt deel van de gemeenschap en ervaar je de lokale cultuur op de beste manier! Doordat je tijdens een tussenjaar in het buitenland alleen in een nieuw land bent wordt je uitgedaagd om nieuwe dingen te ontdekken, waardoor je zelfstandiger wordt.

Opties

AFS is een internationale uitwisselingsorganisatie, daarom blinken we dan ook in high school programma’s in het buitenland. Bij ons ben je dus op de juiste plek voor een tussenjaar! Bij AFS zijn er mogelijkheden om te kiezen voor een jaarprogramma op een buitenlandse high school, maar kun je ook kiezen voor een korter trimesterprogramma. Het trimesterprogramma is een perfecte keuze als je tijdens je middelbare schooltijd naar het buitenland wil, maar geen vertraging op wil lopen. Vaak is het in overleg met scholen mogelijk om 3 maanden in het buitenland door te brengen en tegelijkertijd je schooljaar in Nederland af te ronden.  AFS Nederland bestaat al 70 jaar, daarom kan je bij ons kiezen uit geweldige programma’s in meer 60 landen wereldwijd! Omdat het internationale AFS netwerk al meer dan 100 jaar bestaat is ons internationale netwerk gigantisch en hebben we overal contacten, óók in landen als Colombia, Servië en Thailand. Waar begin jij jouw tussenjaar?

Helemaal overtuigd, maar je ouders nog niet? Klik hier voor alle weetjes om je ouders mee te overtuigen!

Meld je nu aan bij AFS!

“Mijn uitwisseling heeft mijn leven veranderd. Ik heb zoveel gezien en geleerd, en ik ben veel zelfstandiger geworden. Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt!”

Janne ging voor een tussenjaar naar Denemarken

Aanmelden!