Portugal

Anna in Portugal

“Ik ben dol op het Portugese eten. Mijn favoriet is de ‘pastel de nata’, een bladerdeeg-gebakje gevuld met room. Waar ik in het begin wel aan moest wennen is dat je bij de lunch ook warm eet. Geen boterham met kaas, maar vis met aardappelen of rijst. Tomar, het stadje waar ik woon, is prachtig. Het heeft een historische binnenstad en het klooster staat op de UNESCO lijst. Mijn gastouders wonen iets buiten de stad, na school kan ik direct in ons zwembad plonsen! Vrienden maken was erg makkelijk, iedereen is hier zo gastvrij. Portugal is echt mijn tweede huis/segundo casa geworden.”

Ook op avontuur in Portugal? Bekijk het programma hier!
38303159225_149271a420_o

Madelief in Noorwegen

“De eerste paar maanden was heel erg wennen, maar inmiddels ben ik daar doorheen en leer ik elke dag weer iets kleins erbij. Ik heb al echt een vaste vriendengroep, dat zijn vooral wat meiden uit m’n klas. Op het begin was het maken van contacten wel lastig, vooral de taal maakte het moeilijk. Inmiddels spreek ik eigenlijk bijna alleen maar Noors en dat maakt alles veel leuker!”

Ook op avontuur in Noorwegen? Bekijk het programma hier!
36157452721_46446eee6d_o

Sarah in Italië

“Vanaf het begin zit ik bij een volleybalclub Antes. Ik voelde me gelijk welkom in het team! Ik train 4x per week en speel op zaterdag en zondag een wedstrijd. Mijn gastgezin bestaat uit twee ouders en een zus, we doen veel leuke dingen samen. In de kerstvakantie gaan we een week skiën in de Dolomiten, ik heb niks te klagen! Ik heb veel geluk gehad met mijn gastfamilie en de omgeving waar ik ben. Ik probeerde vooraf zo weinig mogelijk verwachtingen te hebben, maar stiekem hoopte ik toch op een leuk gastgezin waar ik een goede klik mee zou hebben, een mogelijkheid om te kunnen volleyballen en vrienden waar ik leuke dingen mee kon doen! Ik ben heel blij met mijn keuze om naar Italië te gaan en nog lang niet naar huis, dit voelt nu ook als thuis.”

Ook op avontuur in Italië? Bekijk het programma hier!

Nog niet uitgelezen?

Benieuwd hoe Veerle het heeft in Connecticut? Of wat Laura te vertellen heeft over haar jaar in Peru?

Klik hier om meer ervaringsverhalen te lezen