IMG-20171207-WA0003a

Hester

“Sinds 2012 ben ik actief bij AFS. Eerst als deelnemer, later als vrijwilliger en nu als medewerker op kantoor. In een wereld waar het steeds harder nodig is voor landen om samen te werken om onze wereld leefbaar te houden, speelt AFS naar mijn mening een belangrijke rol. Door middel van uitwisselingen proberen wij meer begrip te creëren tussen verschillende culturen en ik vind het mooi om daar deel van uit te maken. Daarnaast heb ik mijn eigen uitwisseling als heel bijzonder ervaren. Ik heb enorm veel geleerd over interculturaliteit en heb er een tweede familie aan over gehouden. Deze ervaring gun ik iedereen en daarom vind ik het leuk om in mijn werk anderen te kunnen helpen om dit voor elkaar te krijgen.”

2018-02-05-01.56.10.v1

Robin

“Ik ben zelf in 2011 op uitwisseling geweest naar de Verenigde Staten, om precies te zijn naar de staat Michigan. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds heel leuk contact met mijn Amerikaanse gastgezin en vrienden, we zoeken elkaar regelmatig op en ik sta binnenkort als bruidsmeisje op de bruiloft van een van mijn Amerikaanse high school vriendinnen. Zelfs jaren na mijn uitwisseling heeft deze ervaring dus nog een effect op mijn leven! Daarom vind ik het extra leuk om mijn enthousiasme voor interculturele uitwisselingen toe te passen in mijn werk bij AFS, waar ik mij bezighoud met werkzaamheden omtrent marketing & communicatie.”

Untitled-design-4

Martin

“Ik ben op dit moment een paar maanden in Nederland. Via het EVS programma ben ik werkzaam als stagiair op het AFS kantoor. EVS staat voor European Voluntary Service, een programma dat Europese jongeren ondersteunt om in Europa aan de slag te gaan als vrijwilliger. Ik heb het erg naar mijn zin in Nederland en bij AFS. Ik ben verantwoordelijk voor de implementatie van Workplace, een platform dat het nog makkelijker en leuker maakt om voor AFS te werken. Dit doe ik voor zowel Nederland als Hongarije, waar ik vandaan kom. De eerste maanden heb ik bij een gastgezin in Amersfoort kunnen verblijven, nu heb ik mijn eigen appartement kunnen vinden. Met mijn gastgezin heb ik nog steeds goed contact, het is zo interessant om culturele aspecten uit te wisselen. Ondertussen kunnen ze ook Hongaars koken!”

20180419_134600

Anne

“Een meer vreedzame wereld, met meer begrip voor elkaar, daar draag ik graag aan bij! En dat is helemaal leuk om te doen met een team van mensen dat zich daar vrijwillig voor inzet. In mijn functie als vrijwilligerscoördinator mag ik met vrijwilligers werken om AFS Nederland samen nog boeiender, leuker én inclusiever te maken voor de deelnemers, gastgezinnen, scholen en alle anderen die bij AFS betrokken zijn. Als student heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om een tijdje in het buitenland te leven en wat daarbij komt kijken. Hoe fijn het bijvoorbeeld is als mensen je daar welkom heten en hun best doen om je te betrekken. Nu ik aan de ontvangende kant zit, draag ik er graag aan bij dat deelnemers zich hier welkom voelen en dat vrijwilligers zich hier met plezier voor inzetten.”

Jij?

Wil jij ook deel uitmaken van het AFS Nederland team? Bekijk al onze actuele reguliere en stage vacatures!

Nog niet uitgelezen?

Benieuwd hoe het is om op high school uitwisseling te gaan?  Of hoe het is om aan de slag te gaan als vrijwilliger voor AFS?

Klik hier om meer ervaringsverhalen te lezen