High School in Peru

Laura in Peru

“Mijn uitwisselingsjaar is voorbij gevlogen, ik weet niet waar de maanden zijn gebleven. Ik doe het AFS next programma, waarbij ik vakken op de universiteit volg zoals toerisme en psychologie. Wat mij ook altijd bij zal blijven is het kerstfeest bij mijn gastfamilie. Het huis was overal versierd met knipperende, vals zingende, verschillend kleurende lichtjes. Mijn familie had een ‘Nacimiento’ in plaats van de gebruikelijke kerstboom die ik ken. De Nacimiento is een verzameling van beeldjes die de geboorte van Jezus uitbeelden. Om klokslag twaalf uur wordt er gebeden, dank uitgesproken terwijl ieder een kus op het kindeke Jezus geeft en vervolgens legt de jongste van het gezin het beeldje in zijn krib. Daarna is het tijd om te eten: Zoete wijn, kalkoen, rijst met olijven en rozijnen en daarna Panneton (lijkt op ons kerstbrood maar dan zonder spijs) en zoete chocolademelk met kaneel.”

Ook op avontuur in Peru? Bekijk het programma hier!
High School in Mexico

Maud in Mexico

“In het begin van mijn uitwisselingsjaar heeft mijn gastfamilie mij meegenomen naar een Mexicaanse bruiloft. Zo bijzonder! Ik en mijn gastfamilie waren iets te laat voor de ceremonie, wat geen probleem was, want de ceremonie was ook verlaat. Er waren zoveel mensen dat wij niet meer in het kerkje paste. Na de ceremonie wenst iedereen elkaar ‘paz’ toe toe, een soort van innerlijke rust. Na het aansnijden van de taart, ging iedereen de dansvloer op. Er werd zoveel gedanst en echt door iedereen, dit had ik nog niet eerder meegemaakt in Nederland. Het leuke aan mijn uitwisselingsjaar is dat je een totaal ander land leert kennen. Mexico heeft zoveel te bieden: mooie natuur, lekker eten en lieve mensen!”

Ook op avontuur in Mexico? Bekijk het programma hier!
High School in Argentinië

Laura in Argentinië

“School in Argentinë bestaat meer uit praktische opdrachten. Voor het vak ‘Lengua’, wat Spaanse taal en literatuur is, moesten wij bijvoorbeeld zinnen uit gedichten op ballonnen schrijven. Daarna gingen we met de hele klas het dak van de school op. Elk op onze beurt lazen wij de zin op en gooiden wij de ballon naar beneden. Er zijn veel groepsopdrachten op school, gelukkig helpen mij klasgenoten met het Spaans. In Argentinië vieren ze ook ‘El dia del Estudiante’, de dag van de student. Er wordt dan een feest georganiseerd bij mij op school door de leerlingen zelf. Ook ben ik bij het esemble gegaan van mijn school waar ik viool speel. Dit is een groepje van zeven meisjes onder de leiding van de muzieklerares. We zingen zowel Spaanse als Engelse liedjes.”

Ook op avontuur in Argentinië? Bekijk het programma hier!

Nog niet uitgelezen?

Benieuwd hoe Anna het heeft in Portugal? Of wat Veerle te vertellen heeft over haar jaar in Connecticut?

Klik hier om meer ervaringsverhalen te lezen