In het weekend van 10 en 11 juni zijn alle Nederlandse scholieren die zich klaarmaken om komend jaar in het buitenland naar school te gaan bij elkaar gekomen op hun oriëntatiekamp in Soest. Dit jaar vertrekken er meer dan 50 scholieren naar allerlei verschillende landen, waaronder Ecuador, de Verenigde Staten, Indonesië, Servië en Peru. Tijdens het kamp hebben we allerlei workshops gedaan om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op hun uitwisseling. In veel workshops stonden cultuurverschillen centraal, maar ook andere onderwerpen kwamen aan bod. In één workshop moesten de scholieren bijvoorbeeld een sketch uitvoeren over een probleemsituatie die ze misschien zullen gaan meemaken, want ‘tja’, wat doe je als je gastmoeder een dure jurk voor je koopt die je helemaal niet mooi vindt of als je ruzie met je gastbroer hebt? Misschien een beetje raar om zo’n toneelstukje op te voeren, maar wel erg nuttig. Al met al was het een erg leuk en leerzaam weekend waarin de jongeren hun verwachtingen hebben kunnen uitwisselen en veel informatie hebben gekregen over hun land van bestemming. Ze zijn nu echt bijna helemaal klaar voor vertrek!

De groep vertrekkende ASF-ers.
Een super leuke groep AFS-vrijwilligers organiseerde het Oriëntatiekamp.