Op avontuur in eigen land

Door gastgezin te worden zorg je voor extra leven in de brouwerij, kom je in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en leer je veel nieuwe mensen kennen die een soortgelijke ervaring beleven of beleefd hebben. Bovendien breng je je kinderen of je omgeving in contact met een andere cultuur en taal! Dat noemen wij het #AFSeffect.
doodle-world-hug-570×320

Maak verbinding

Maak verbinding en deel je huis, cultuur en hart. Je zet je open voor de ontdekkingstocht om een wereldgezin te worden.

doodle-arms-570×320

Krijg ondersteuning

Dit avontuur beleef je niet alleen. AFS-vrijwilligers en staf staan voor jullie klaar en staan jullie bij.

doodle-compassion-2-570×320

Groei als gezin

Leer meer over jezelf en je gezin door open te staan voor verandering.

doodle-compassion-1-570×320

Verrijk je omgeving

Blijf jezelf en anderen verdiepen in interculturaliteit en diversiteit. Maak het verschil!

Wat is een wereldgezin?

Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Ook alleenstaanden, lhbti-koppels of mensen zonder kinderen, kunnen perfect gastouder worden. Tweeverdieners in het hartje van de stad of gepensioneerden op het platteland,… al wie over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd is in andere culturen en graag met jongeren omgaat, is welkom!

 Vraag en antwoord

Als wereldgezin bij AFS haal je de wereld in huis. Deze bijzondere ervaring maakt zinvolle connecties, verrijking en groei voor gezinnen mogelijk.

Wereldgezinnen bij AFS zullen deel uitmaken van een hechte gemeenschap waar ze zich betrokken, gewaardeerd en erkend voelen. Als deel van deze gemeenschap kunnen gezinnen van elkaar leren, impactverhalen delen en weten dat ze een verschil maken.

Als wereldgezin draag je als actieve wereldburgers bij aan verandering.

Een échte belevenis voor het hele gezin

Gastouder Ben van de Thaise Ohm ging zich afvragen waarom Ohm dingen anders deed en zag. “Ik ben gaan begrijpen dat wat wij de standaard vinden, de standaard helemaal niet hoeft te zijn. Soms blijkt er erg veel te zeggen voor hoe iemand uit een andere cultuur ergens tegen aankijkt.” Hij vindt dat het hele gezin dit jaar meer open-minded is geworden. 

–Ben, gastouder van Ohm uit Thailand

Wat zijn de beschikbare programma's?

Gastgezin zijn is een uitwisselingservaring in eigen land. Kies het programma dat het best bij jouw situatie past. Je kan je doorlopend aanmelden als gastgezin.
Host Familiy 27

De voel, groei en leerervaring -18

Verwelkom een internationale student tussen de 15 en 18 jaar voor 6 of 10 maanden.

Meer informatie
Host Familiy 25

De ontdekervaring -18

Verwelkom een internationale student tussen 15 en 18 jaar voor 3 maanden.

Meer informatie
Host Familiy 4

Probeer het #AFSeffect

Verwelkom een internationale scholier voor ongeveer 1 maand als tijdelijk gastgezin.

Meer informatie

Hoe word ik wereldgezin?

STEP1

Stel je kandidaat

Nadat je interesse hebt getoond om gastgezin te worden, nemen wij contact met je op om je eventuele vragen te beantwoorden. Een vrijwilliger uit jouw regio zal ook bij je thuis langskomen om je gezin te leren kennen en om uit te leggen hoe AFS werkt.

Meld je aan
STEP2_HF

Maak je dossier aan

Na het kennismakingsgesprek vragen we jou om een dossier aan te maken. Hierin stel je je gezin voor aan je nieuwe gastzoon- of dochter. Omgekeerd maken de studenten ook zo’n dossier. Op basis van die dossiers gaat AFS op zoek naar een zo goed mogelijke ‘match’.

Maak je dossier aan
STEP3

Maak kennis met elkaar

AFS zal je ‘op papier’ voorstellen aan je nieuwe gastzoon of -dochter. Daarna kunnen jullie uiteraard al kennis maken via sociale media, Email en telefoon. En dan is het wachten om elkaar écht te ontmoeten!

STEP4_HF

Verwelkom je AFS'er

Beleef het #AFSeffect! Stel je hart en je huis open voor dit interculturele avontuur…

“Een gezellige drukte was het hier sowieso al. Het is nu nog drukker, maar vooral ook nog gezelliger geworden! Je geeft zo’n student een ervaring waar ze de rest van hun leven aan zullen terugdenken. Maar bovendien haal je er zelf ook zo veel uit. Je leert jezelf écht door en door kennen en daarbovenop maak je ook nog eens kennis met andere culturen!”

—Roel, Tinne, Eske, Brikke, Hasse en Pelle: meervoudig gastgezin

Welke begeleiding kan ik verwachten?

SUPP_HOUSE

Ervaren AFS-vrijwilligers uit uw regio en stafleden bereiden jouw gezin voor op de komst van een nieuw gezinslid. Elke uitwisselingsstudent én elk gastgezin krijgt een eigen contactpersoon in de buurt toegewezen die regelmatig checkt of alles vlot verloopt.

SUPP_24

AFS voorziet ondersteuning voor al haar deelnemers, en is 24u op 24 bereikbaar in geval van nood. AFS-studenten hebben een uitgebreide medische verzekering.

SUPP_PERSON

Opgeleide vrijwilligers zullen jullie begeleiden tijdens het intercultureel avontuur. Op regelmatige tijdstippen zullen zij contact met jullie opnemen en jullie uitnodigen op AFS-activiteiten in de buurt.

SUPP_ORIENT

AFS-gastgezinnen zijn er niet alleen om de ervaring van de AFS-studenten onvergetelijk te maken. Wij willen dat dit ook voor jullie een onvergetelijke ervaring is! AFS helpt je daarbij!

Ervaringen van wereldgezinnen

Gastgezin uit Lelystad

Gastgezin uit Hazerwoude-Dorp

Gastgezin uit Utrecht

AFS

AFS

Gids voor het wereldgezin

Ben je al (toekomstig) gastgezin en zoek je naar de juiste informatie? Bekijk dan de gastgezingids.

Raadpleeg de gids online of download hem hier

Word wereldgezin bij AFS!

Geïnteresseerd en wil je meer informatie?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Meld je aan

Overtuigd van het AFS-verhaal en je wil de wereld in huis halen?

Ga dan thuis een intercultureel avontuur aan! Start de procedure en maak je dossier aan via de online tool.

Ben je al eens gastgezin geweest? Dien dan ook nu je dossier in!

Maak je dossier aan

Maak kennis met onze uitwisselingstudenten

Maak kennis met enkele uitwisselingsstudenten die nog een op zoek zijn naar een warm gastgezin. Zij deelden hun hobbies, interesses en avonturen voor hun toekomstig gastgezin! Misschien ben jij dat?

Ontmoet de deelnemers!

Kom langs bij een infomoment voor gezinnen!

Tijdens onze infoavonden voor geïnteresseerde gezinnen maak je kennis met AFS als organisatie en je leer alle ins & outs over gastgezin zijn. Aan het eind van de infoavond weet je exact wat je kan verwachten en hoe AFS je tijdens dit bijzondere jaar begeleidt. Natuurlijk is er veel ruimte voor vragen!

Bekijk de agenda