Eén van de leukste dingen op uitwisseling is dat je zoveel nieuwe en interessante mensen gaat ontmoeten. Met deze tips ontmoet je in no-time nieuwe mensen en kun je snel nieuwe vrienden maken!

  1. Zorg dat je deelneemt aan de AFS activiteiten, dit is de mogelijkheid om andere AFS’ers te leren kennen. Aan het begin wordt er een aankomstkamp georganiseerd met alle AFS’ers in je nieuwe gastland, hier kun je dan direct iedereen leren kennen. Ook wordt er aan het begin van je uitwisseling een welkomstkamp georganiseerd, hier leer je alvast de andere AFS’ers kennen!
  2. Leer natuurlijk ook je klasgenootjes kennen! Investeer dan ook in het begin van je uitwisseling veel tijd in het leren van de taal. Dit helpt zeker om je klasgenootjes nog beter te leren kennen.
  3. Ook via je gastgezin leer je natuurlijk veel nieuwe mensen kennen. Als je gastzusjes of gastbroertjes hebt van jouw leeftijd, kun je via hen veel nieuwe mensen leren kennen. Ook met nichtjes en neefjes van jouw leeftijd kun je bevriend raken en zij kunnen je natuurlijk weer voorstellen aan hun vriendenkringen.
  4. In veel landen krijg je een AFS buddy toegewezen. Via je AFS buddy kun je ook gemakkelijk nieuwe mensen leren kennen. Je AFS buddy zit vaak bij jou op school en is vaak zelf net terug van zijn/haar uitwisseling. Je buddy weet goed wat jij doormaakt en kan je helpen om nieuwe mensen te leren kennen.
  5. Naast je AFS buddy, zijn er ook veel andere AFS vrijwilligers van jouw leeftijd of iets ouder. Zij helpen vaak bij de kampen of bij andere activiteiten.
  6. Naast AFS zijn er ook veel andere high school uitwisselingsorganisaties. Vraag eens rond of er wellicht ook van andere organisaties uitwisselingsstudenten bij jou in de buurt wonen. Zij zijn natuurlijk ook op zoek naar nieuwe vrienden.
  7. Via sport(clubs) ontmoet je ook veel nieuwe mensen. Vaak is het dan ook iets makkelijker praten, omdat je een gedeelde interesse hebt: sport! Je bent dan samen ook nog lekker actief bezig.
  8. Niet zo’n sporter? Informeer bij je gastgezin of je school of er andere clubs zijn. Bijvoorbeeld een muziekclub of een toneelclub.
  9. Ga vrijwilligerswerk doen! Er zijn vaak veel lokale initiatieven die de wereld iets mooier proberen te maken. Via een vrijwilligersproject kun je dan nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd iets goeds doen.
  10. Maak je huiswerk in een cafeetje of in de bieb. Hier zal je snel aanspraak hebben en kan dus ook een goede plek zijn om nieuwe mensen te ontmoeten.