START van een netwerk van en voor returnees van AFS in Nederland!
AFS ALUMNI NL
De 1e returnee bijeenkomst vindt op 13 oktober 2018 vanaf 14:00 uur plaats in Amersfoort
Waar?
Eenhoorn Meeting Center, Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH Amersfoort  (84 stappen vanaf Station Amersfoort)
Voor wie?
Misschien ben je vorig jaar teruggekomen! Weer anderen zijn al decennia geleden op uitwisseling geweest, nog met de ‘oude’ American Field Service. Ook zijn er degenen die een jaar in Nederland waren en hier nu zijn teruggekomen om te studeren of te wonen en werken. Voor iedereen is er het ‘AFS Effect’. Een blijvende invloed op je leven en belangrijk voor wat je na die buitenlandse ervaring bent gaan doen. Soms dringt dat pas veel later tot je door.Dit netwerk is voor iedereen in Nederland die met AFS is weggeweest en het leuk vindt om:
– af en toe andere returnees te ontmoeten;
– geïnspireerd wil worden door thema’s die AFS raken;
– op de hoogte gehouden wil blijven over AFS nu;
– AFS te ondersteunen.
Wat doen wij?
AFS Alumni NL wil de returnees verbinden en de mogelijkheid bieden om elkaar jaarlijks te ontmoeten tijdens een landelijke bijeenkomst waarbij aanwezigen geïnspireerd raken door interessante thema’s die te maken hebben met de misse waar AFS voor staat, nu en toen. Veel AFSers hebben het ‘goed gedaan’ en hebben een spraakmakend verhaal. Ook deze verhalen willen we graag delen. En bovendien is het natuurlijk gewoon een reünie en leuk mensen weer te ontmoeten.  Op dit moment wordt het Netwerk ondersteund vanuit het Bestuur van AFS Nederland, maar volgend jaar is het de bedoeling dat een apart platform actief is en het netwerk een eigen website heeft waar het nieuws en de activiteiten staan aangekondigd.
Waarom dit initiatief?
Wellicht ben je actief geworden als vrijwilliger, maar vaak is AFS uit het zicht verdwenen. Dat is jammer. AFS vertegenwoordigt een geweldig netwerk waar de organisatie eigenlijk helemaal geen gebruik van maakt, maar ook de returnees zelf veel te weinig aan hebben. In de afgelopen zeventig jaar zijn 4500 jongeren uit Nederland vertrokken en zijn 4913 students vanuit de hele wereld hier naar toegekomen. Een geweldige familie. In 2017 vierde AFS Nederland  haar 70ste verjaardag met een kleine conferentie en een borrel. Veel mensen zeiden toen: ‘waarom doen we dat niet vaker?’ Inderdaad waarom niet?
Dus: de eerste bijeenkomst staat gepland voor zaterdag 13 oktober 2018.
Meld je aan op het mailadres: [email protected] en stort je deelnemersbijdrage ad 25 euro s.v.p. naar de bankrekening van Hanneke Teekens (NL 18 INGB 0001629878) onder vermelding: deelname returnee bijeenkomst 13/10/2018 

Werkgroep AFS alumni NL  
Henny van Egmond-van Helten (1963-64), Philip den Ouden (1968-69),
Victor Rutgers (1968-69), Herman Barten (1979-80, Frank Ickenroth (1987-88)
Hanneke Teekens (1966-67)