Filipijnen is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als het gaat om studeren. Toch kunnen wij het iedereen aanraden! Naast dat je veel ervaring opdoet, je Engels verbetert en het goed op je CV staat hebben wij hieronder nog vijf redenen voor je op een rijtje gezet waarom jij naar de Filipijnen moet gaan om te studeren.

1. Engels als officiële taal

Engels is naast Filipino de officiële taal op de Filipijnen. Filipijnen staat zelfs op plek vier van landen met het grootste percentage Engels sprekende inwoners ter wereld. Je studie zal dus volledig in het Engels zijn en je bent niet verplicht om de lokale taal te leren spreken. Dit maakt het studeren een stuk eenvoudiger!

2. Internationaal erkende universiteiten

De meeste Filipijnse universiteiten staan qua niveau aan de top van de wereld. Ze staan daarnaast open voor buitenlandse scholieren en hebben een grote variatie aan studies.

3. Lage kosten

Het leven op de Filipijnen is erg goedkoop. Je zult bij een gastgezin wonen waardoor je überhaupt weinig kosten hebt maar als je zelf een keer wat te eten wilt halen, ben je niet meer dan een paar euro kwijt voor een goede maaltijd. Ook het reizen door het land is een stuk goedkoper dan dat wij gewend zijn. Thuisblijven is dus duurder;)

4. Vriendelijke bevolking

De Filipino’s zijn van nature heel aardig en gastvrij. Ze zijn erg makkelijk in omgang en zullen je altijd helpen als dat nodig is. Met zulke lieve mensen om je heen, betwijfel ik of je ooit heimwee zult hebben.

5. Prachtige natuur

Filipijnen is echt een paradijs! Groene landschappen, witte stranden en een heerlijk klimaat zorgen ervoor dat het er goed vertoeven is. En in tegenstelling tot andere Aziatische landen is het er erg schoon en niet beladen met toeristen.

Ben jij net zo enthousiast als dat wij zijn? Meld je dan aan of bezoek eerst een online voorlichting.