Aangezien het coronavirus pandemische proporties heeft aangenomen en regeringen verschillende beperkende maatregelen opleggen, heeft AFS International op 15 maart de moeilijke en noodzakelijke beslissing genomen om de huidige uitwisselingsprogramma’s  overal ter wereld vroegtijdig te beëindigen en onze deelnemers terug naar huis te sturen.

AFS International licht de beslissing als volgt toe:
Dit was een zware beslissing die niet zomaar is genomen en het doet ons pijn dat deze maatregel, die AFS in ruim 100 jaar niet eerder heeft moeten nemen, nu noodzakelijk is. Er is goed geluisterd naar de adviezen van verschillende gezondheidsinstanties en we zijn ervan overtuigd dat we doen wat het beste is voor onze deelnemers, (gast)ouders en vrijwilligers. Het is een onzekere tijd waarvan niemand weet hoe het zich gaat ontwikkelen, juist dit was een extra reden  om de deelnemers naar hun thuisland en families te laten gaan.

Inmiddels zijn alle deelnemers van zowel het ontvangende als uitgaande programma weer thuis.

Wij gaan ervan uit dat het uitwisselingsprogramma van 2020/2021 in augustus weer van start kan gaan. Wij zijn toegewijd aan onze missie van intercultureel leren en uitwisselen en gaan verder met de organisatie rondom onze toekomstige programma’s, maar uiteraard ligt onze prioriteit nu bij het afronden van het huidige programma.

Wij willen jullie bedanken voor jullie begrip in deze lastige periode. Mochten er nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op.