Wat doen we?

Programma’s

Al meer dan 100 jaar biedt AFS omkaderde interculturele leerkansen aan jongeren en jongvolwassenen die hun vleugels willen uitslaan. Dat gaat van enkele weken vrijwilligerswerk, over een trimester studeren, tot een jaar op een middelbare school in het buitenland: alles is mogelijk met AFS!

Gastgezinnen 

Gastgezinnen zorgen voor extra leven in de brouwerij en komen in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld. Bovendien komen hun kinderen of hun omgeving in contact met een andere cultuur en taal!

Voor en door vrijwilligers 

Lokale AFS-vrijwilligers zijn de drijvende kracht van onze organisatie. Ze ondersteunen studenten en families tijdens hun interculturele reis, bepalen mee het beleid van de organisatie en zijn het aanspreekpunt voor scholen en lokale organisaties.

Screen Shot 2016-10-03 at 8.11.02 PM

Screen Shot 2016-10-03 at 8.13.48 PM

brochure-p.-1.-

Meer dan 100 jaar!

Geschiedenis van AFS

AFS Interculturele Programma’s begon als American Field Service, een korps van vrijwillige ambulanciers, opgericht in april 1915. Tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog hielpen deze vrijwilligers slachtoffers op het slagveld. Na de Tweede Wereldoorlog werd AFS omgevormd tot een internationale uitwisselingsorganisatie met een nobele visie: bouwen aan een vredevolle wereld door begrip tussen culturen te bevorderen.

Ontdek meer!

Wat is AFS?

Missie en waarden

AFS bevordert intercultureel begrip als een krachtig middel om te strijden voor een rechtvaardige en vredevolle wereld. De wereldwijde AFS-gemeenschap gelooft dat verschillen onze wereld sterker en interessanter maken.

AFS Missie 

AFS is een internationale, niet-gouvernementele non-profitorganisatie van vrijwilligers die mogelijkheden voor intercultureel leren aanbiedt om mensen kennis, vaardigheden en begrip bij te brengen voor een betere en meer vredevolle wereld.

AFS Waarden 

AFS stelt mensen in staat om als verantwoordelijke wereldburgers te werken aan vrede en begrip in een diverse wereld. AFS erkent dat vrede een dynamisch concept is dat bedreigd wordt door onrechtvaardigheid, ongelijkheid en onverdraagzaamheid.

AFS streeft naar de bevestiging van de waardigheid van elke mens en van alle naties en culturen. AFS moedigt respect voor mensenrechten en fundamentele vrijheden aan zonder onderscheid op vlak van ras, geslacht, taal, religie of sociale status.

AFS-activiteiten zijn gebaseerd op fundamentele waarden als waardigheid, respect voor verschillen, harmonie, gevoeligheid en verdraagzaamheid.

Hoe maken wij het verschil?

Leven, studeren of vrijwilligerswerk doen in het buitenland verandert levens. Dat noemen wij het #AFSeffect!
Iceland with friends

Transformatief: Door samen te werken met mensen van over de hele wereld verander je je perspectief op de wereld en op je jezelf.

12182887_1090860610938061_8428667951258672307_o

Multigenerationeel: Een wereldwijde samenwerkende gemeenschap van studenten, jongvolwassenen, vrijwilligers, families, leerkrachten, alumni en stafleden.

USA VS US Amerika United States Verenigde Staten

Inclusief: Een verwelkomend en ondersteunend netwerk van AFSers die met een open geest bruggen bouwen tussen verschillende culturen.

13450755_1231223156901805_4985777738664006270_n

Overal: Het verschil maken in je eigen omgeving en het voortouw nemen bij belangrijke sociale ontwikkelingen in de wereld.

AFS Alumni

AFS heeft meer dan 1 miljoen alumni (voormalige deelnemers, vrijwilligers, gastgezinnen en stafleden) wereldwijd. Dat is de kracht van het #AFSeffect. Zin om contacten van vroeger opnieuw op te halen? Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze pagina voor AFS-alumni!

Lees meer