AFS uitwisselingsprogramma’s van aankomend schooljaar zullen starten met verhoogde veiligheidsprotocollen en innovatieve programma inhoud

 

Op 15 maart was AFS vanwege het coronavirus genoodzaakt om alle uitwisselingsprogramma’s vroegtijdig te beëindigen. Sindsdien wacht iedereen in spanning af of en wanneer de uitwisselingsprogramma’s in 2020 zullen starten. We kunnen nu mededelen dat de programma’s van 2020/2021 zullen starten waar haalbaar, hoewel het er misschien iets anders uit komt te zien.

Als wereldwijd netwerk van organisaties beoordeelt AFS de omstandigheden per land opnieuw. Sommige landen hebben mogelijk een latere begindatum dan oorspronkelijk was gepland. Bovendien zijn we helaas niet in staat om onze programma’s in alle landen uit te voeren vanwege de veiligheidsbeperkingen of economische impact die het virus heeft op een land. We zullen de deelnemers zo snel mogelijk informeren wanneer het niet mogelijk is om naar een bepaalde bestemming te gaan. We gaan dan samen kijken naar een oplossing.

De veiligheid en het welzijn van onze deelnemers blijft onze eerste prioriteit. AFS International houdt de gezondheids- en reis aanbevelingen van verschillende autoriteiten goed in de gaten en ontvangt informatie vanuit de partners en lokale vrijwilligers netwerken over de situatie in hun land/regio. Hoewel we de situaties in de toekomst niet kunnen voorspellen, beloven we wendbaar te zijn en te reageren op veranderende omstandigheden.

Nieuw online programma

 

Voor 2020 en voor in de toekomst, lanceert AFS International een innovatieve tool voor onze deelnemers. Deze tool is de uitkomst van een meerjarig project in samenwerking met grote bedrijven. Samen willen we ervoor zorgen dat deelnemers alles uit hun uitwisseling kunnen halen en zullen we ze klaarstomen om wereldburger te worden. Het is een programma waar deelnemers voor en tijdens hun uitwisseling mee aan de slag kunnen en ze zullen worden ondersteund door opgeleide AFS vrijwilligers en medewerkers. De scholieren die vanwege het virus hun programma niet af konden maken, hebben al gewerkt met dit programma en we hebben veel positieve reacties van hen ontvangen.

Impact van onze uitwisselingsprogramma’s

 

Met meer dan 70 jaar ervaring in culturele uitwisselingen, blijft AFS standvastig in de toewijding om onze missie voort te zetten, ook al zullen de programma’s misschien anders lopen dan verwacht. Vooral in onzekere tijden als deze is het belangrijk om culturele uitwisselingen door te laten gaan. Op deze manier kunnen we jongeren klaarstomen om wereldburger te worden. Zij hebben namelijk de flexibiliteit die nodig is om complexe kwesties vanuit meerdere perspectieven te bekijken, problemen te voorzien en actie te ondernemen ten behoeve van onze gemeenschappen.  

Tijden van crisis zijn ook kansen voor verandering. Onze kans om een nieuwe generatie wereldburgers te onderwijzen is nu! 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitwisselingsprogramma’s of over het gastouderschap.