Wil jij graag op uitwisseling, maar heb je nog geen idee wat jou te wachten staat? Zou je het leuk vinden om gastgezin te worden, maar kun je je nog niet echt een beeld vormen hoe het is om een AFS gastgezin te zijn? Scroll dan snel naar beneden. Deze pagina bundelt alle ervaringen en verhalen van AFS studenten, gastgezinnen en vrijwilligers. Jij kunt als het ware onze programma’s beleven door de verhalen van AFS’ers. Lees hun verhaal, leer van hun ervaringen en krijg nog meer zin in jouw AFS avontuur!

Humans of AFS

Échte AFSers, échte verhalen… Hier bundelen we korte persoonlijke verhalen van alle AFS'ers; studenten, gastgezinnen, vrijwilligers en stafleden!
High School in Mexico

Uitwisselingsstudenten

Benieuwd hoe Rick zijn jaar heeft ervaren in Japan? Of hoe Thisbe het heeft gehad in Texas?

Lees meer
43736223690_d0e43d62d7_o-1

Gastgezinnen

Lees bijvoorbeeld hoe Famillie Holling hun jaar als gastgezin heeft ervaren met gastdochter Laura uit Columbia.

Lees meer
34276162_183917625644364_6941861134064418816_n

Vrijwilligers

Van regio vrijwilliger tot kamp vrijwilliger: hier vind je alle indrukwekkende verhalen van de AFS vrijwilligers.

Lees meer
IMG-20171207-WA0003a

Staf

Benieuwd wie er op kantoor jouw uitwisseling mogelijk maakt? Ontmoet onze AFS medewerkers!

Lees meer

Studententips

Met deze tips van AFS uitwisselingsstudenten ben jij goed voorbereid op je uitwisselingsjaar!
cruise-departure-fashion-1023583

Inpaklijst

Wat neem je mee als je een jaar vertrekt op uitwisseling? Check hier onze tips voor je inpaklijst!

8571247015_b60b0feb92_m-1

Vrienden maken

Als je op uitwisseling bent wil je natuurlijk zo snel mogelijk nieuwe vrienden maken. Met deze tips lukt dit je zo!

AFS high-school programma in Amerika

Taal leren

Hoe leer je zo snel mogelijk een nieuwe taal? Of hoe verbeter je zo snel mogelijk je Engels? Vind hier onze tips om snel een nieuwe taal onder de knie te krijgen.

9306837865_4a4b2cb4c5_o-1-1

Meer studententips?

Nieuwsgierig wat voor tips onze studenten nog meer voor je hebben?

Lees meer

Testimonials

Testimonials van oud AFS deelnemers

Ivenes - Thailand

“Ik heb een heel bijzonder schooljaar gehad in Thailand. Ik ben Thailand, mijn Thaise gastgezin en mijn mentor van AFS zeer dankbaar voor de liefde en de tijd die ze met mij wilden delen. Daarnaast ben ik ook met veel plezier vrijwilliger geweest voor AFS na mijn uitwisselingsjaar door te assisteren tijdens de voorbereidingsweekenden. Veel gelachen ook. AFS medewerkers heb ik vooral ervaren als mensen met het hart op de goede plek. Bereid om hun steentje bij te dragen aan een mooie wereld met meer begrip en vriendschappen tussen verschillende culturen.”

Irès - Panama

“Mijn jaar in Panama was een jaar om nooit te vergeten. Wat mij het meeste is bijgebleven zijn de vriendschappen voor het leven die ik aan mijn uitwisselingsjaar heb overgehouden en de zelfkennis die ik heb opgedaan. AFS Nederland heeft mij zo goed als mogelijk voorbereid op mijn uitwisselingsjaar met veel goede informatie. Ze organiseerde diverse voorlichtingen voor vertrek en bij terugkomst een kamp, wat erg leuk was. Ook gedurende het jaar was AFS Nederland er als ik ze nodig had. In Panama heb ik het lokale kantoor van AFS Panama in mijn stad als heel positief ervaren. Bij aankomst stonden ze voor je klaar en gedurende mijn uitwisseling kon ik er al mijn vragen stellen. Ik ben van gastgezin gewisseld in mijn jaar en daar hebben zij mij ook heel goed bij geholpen.”

Stella - Indonesië

“Tijdens mijn uitwisseling met AFS kreeg mijn moeder te horen dat ze ernstig ziek was. Dit was extra moeilijk om te horen omdat ik aan de andere kant van de wereld zat. Afs heeft mij hierin ontzettend goed ondersteund. Ik heb zonder zelf iets te hoeven regelen of betalen een extra vliegticket gekregen om bij de operatie van mijn moeder te kunnen zijn. Een paar weken daarop ben ik weer teruggevlogen naar Indonesië om mijn uitwisseling af te maken. Door het adequate optreden van vrijwilligers en de organisatie heb ik én mijn moeder kunnen ondersteunen én mijn uitwisseling kunnen afmaken.”

Sylvia - Australië

“Wat een geweldig jaar! Ik ben via een beurs van AFS naar Australië geweest. Ik vind de begeleiding van AFS heel goed. Via AFS krijg je een buddy, een lokale jongere die de student begeleid en waarmee je leuke dingen kan gaan doen. Maar je krijgt ook begeleiding van een oudere vrijwilliger, waarbij de student terecht kan voor gastgezin begeleiding. Er komt in een uitwisselingsjaar zoveel op een student en gezin af, daar moet volgens mij echt goede begeleiding bij zijn! Na vele jaren heb ik nog steeds contact met mijn twee gastzussen. Ik ga hopelijk volgend jaar bij hun op bezoek. Zelf heb ik als vrijwilliger gewerkt voor AFS Noord- Nederland. Ik heb toen meegewerkt aan kampen en ik heb nog steeds veel contact met mijn ‘kids’.”

Bestemmingen

Ontdek de AFS bestemmingen met AFS'ers als reisleiding! Wie kan er nu betere reis tips geven dan een AFS student? Ontdek verborgen en onontdekte plekjes over de hele wereld!
adult-camera-cars-1545982

10 redenen om naar Portugal te gaan op uitwisseling

beautiful-brazil-cascade-1203565

De verborgen plekjes van Brazilië

architecture-building-clouds-1829980

De beste bezienswaardigheden in Japan

adventure-blur-close-up-346885

Andere AFS bestemmingen ontdekken?

Lees meer

Activiteiten

AFS organiseert veel activiteiten die jouw uitwisseling nog leuker maken! Hieronder kun je 3 voorbeelden vinden van activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd. Er zijn activiteiten voor studenten, gastgezinnen en vrijwilligers. Benieuwd naar alle trainingen, uitjes en kampen die AFS Nederland organiseert? Kijk dan bij 'Meer informatie' voor een compleet overzicht.
33583487_1757754837604566_3449244963622092800_o

Wadlopen

Elk jaar organiseert AFS Noord Nederland traditiegetrouw in het voorjaar de activiteit wadlopen. Iedereen is welkom: AFS studenten, vrijwilligers en gastgezinnen!

IMG_8884-12

Afscheidskamp buitenlandse studenten

Wat is de tijd voorbij gevlogen! De studenten van 2018-2019 gaan alweer bijna naar huis. Maar niet voordat ze met z’n allen terugblikken op een geslaagd jaar tijdens hun AFS afscheidskamp.

WhatsApp-Image-2018-08-17-at-16.30.46

Voorbereidingskamp Nederlandse studenten

Voordat de Nederlandse studenten vertrekken, worden ze tijdens het voorbereidingskamp goed geïnformeerd wat ze kunnen verwachten tijdens hun uitwisselingsjaar.

45344532845_bb75f7bb94_o

Meer informatie?

Benieuwd wat AFS Nederland nog meer gedurende het jaar organiseert voor studenten, gastgezinnen en vrijwilligers?

Lees meer

Instagram AFS Nederland