High School in indonesie

Kelly in Indonesië

“Tijdens mijn uitwisseling heb ik deelgenomen aan de Ramadan. De Ramadan begint begint in juni en eindigt aan het einde van de maand. Tijdens deze maand ga je vasten en mag je niet eten en drinken na zonsopgang en voor zonsondergang. Van mijn gastfamilie had ik een keuze om er wel of niet aan mee te doen. Ik wou er wel graag aan meedoen om te ervaren hoe het is om een maand overdag niet te eten en drinken. Omdat de meeste bewoners in Banjarmasin gingen vasten, was het niet heel verleidelijk om toch te gaan eten. De winkels en de restaurants waren overdag dicht en thuis was er weinig eten. In de avonden ging ik met mijn gastfamilie uitgebreid eten. Dit vond ik altijd gezellig. Ook ging ik vaak samen met vrienden eten. Het moment dat we mochten eten werd altijd aangekondigd met een geluid. Na het vasten hadden we suikerfeest. Dit duurde drie dagen achter elkaar. Tijdens deze drie dagen gingen we familie bezoeken en werd er heel veel gegeten. De hele dag door. In deze drie dagen had je alles bij gegeten wat je in een maand niet hebt gegeten.”

Ook op avontuur in Indonesië? Bekijk het programma hier!
High School in Japan

Rick in Japan

“In Japan is Valentijnsdag een beetje bijzonder. Op Valentijnsdag zelf, bakken of kopen meisjes chocola of andere eetbare dingen voor hun vrienden (jongens en meisjes). Je hebt 3 verschillende soorten: tomochoco, girichoco en homemade choco. De laatste variant is iets waar meisjes veel moeite voor doen en dit aan hun geliefde geven (of dat nu ook echt gebeurd is me de vraag). De andere twee soorten kun je aan vrienden geven. Van jongens wordt op deze dag niets verwacht. Maar, dat betekent niet dat het daarmee ook afgelopen is. Precies een maand na Valentijnsdag is er namelijk de White Day. Dit is de dag waarop jongens dan chocola, koekjes of wat dan ook terug geven aan de meisjes waarvan ze iets hebben gekregen op Valentijnsdag. Omdat ik maar een keer als scholier in Japan ben wilde ik hier dus ook zeker aan mee doen. Ik besloot daarom koekjes te bakken. Het was een heel werk omdat ik er voor iedereen uit mijn klas (en nog een paar daarbuiten) een groot en een klein koekje wilde bakken. Totaal kwam dus uit op ongeveer 100 koekjes, waarvan de eerste lading helaas verbrande in de oven…”

Meer lezen over Rick's avonturen in Japan? Lees zijn blog!
High School in China

Annika in China

“In China was ik in een klas geplaatst die ongeveer gelijk is aan VWO5. Ik volgende vakken zoals wiskunde, Chinees, IT, taiji en muziek. Daarnaast hadden we met de buitenlanders elke dag apart les in de Chinese taal en cultuur. Hierdoor heb ik goed chinees leren spreken en versta ik eigenlijk alles. In de weekenden ging ik uit met mijn internationale vrienden en mijn Chinese vrienden. Met school ben ik twee keer naar Beijing geweest op schoolreis. Ook met AFS ben ik naar verschillende plekken in China geweest. Naast het culturele aspect, vond ik het ook heel erg leuk om de andere AFS’ers te leren kennen.”

Ook op avontuur in China? Bekijk het programma hier!

Nog niet uitgelezen?

Benieuwd hoe Anna het heeft in Portugal? Of wat Veerle te vertellen heeft over haar jaar in Connecticut?

Klik hier om meer ervaringsverhalen te lezen