Een scholier uit een ander land in huis? Een geweldige manier een andere cultuur én je eigen cultuur beter te leren kennen.

In andere landen gaan veel dingen anders dan wij in Nederland gewend zijn, en in de ogen van een buitenlandse scholier zijn wij Nederlanders natuurlijk bijzondere mensen met rare gewoonten. Wat moet je bijvoorbeeld doen met een afwasborstel? Of een washandje? Twee typisch Nederlandse voorwerpen die een heel leuk gesprek over was- en afwasgewoontes in verschillende landen kunnen opleveren. En veel gelach, natuurlijk. Maar verschillen gaan veel dieper dan dat. Ook dat zal je als gastouder ontdekken.

Een scholier uit een ander land in huis? Het is een ervaring waar je de rest van je leven plezier van hebt. Het opent je ogen, maakt je bewust van culturele verschillen en hoe je die kunt overbruggen. En je hoeft er de deur niet voor uit!

AFS-gastfamilies worden niet betaald voor de ‘kost en inwoning’. Dat is internationaal afgesproken beleid. AFS vindt het belangrijk dat gastfamilies en scholieren beginnen aan een gezamenlijk avontuur en beiden van de ervaring leren. We beschouwen gastfamilies dus in zekere zin ook als deelnemers aan onze programma’s en de beloning zit in de interculturele ervaring. U krijgt van AFS alleen een vergoeding voor kosten die wij u vragen te maken tijdens de kennismakingsprocedure. De eigen ouders van de AFS-scholier zijn verantwoordelijk voor zak- en kleedgeld tijdens het jaar.

Algemene FAQ

“It made a big difference in my life. And now 20 years later I am taking my kids to the States to meet my host parents. This connection continues for generations I hope.”

–Leontien Schuiling-van Bakel, exchange student from the Netherlands

Meer informatie over gastgezin worden

Stel je kandidaat om gastgezin te worden!

Overtuigd van het AFS-verhaal en wil je thuis een intercultureel avontuur aangaan? Twijfel je nog of wil je graag meer informatie? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden als gastgezin