AFS is goed voorbereid om schoolprogramma’s in het buitenland uit te voeren met een risicomanagement- en ondersteuningssysteem. AFS programma’s zullen worden uitgevoerd in landen waar gezondheid- en veiligheidsvoorwaarden het toelaten en studentenvisa’s kunnen worden aangevraagd.

Uitwisselingsprogramma's in 2020

AFS programma’s zullen worden uitgevoerd in landen waar gezondheid- en veiligheidsvoorwaarden het toelaten en studentenvisa’s kunnen worden aangevraagd. We observeren de voortdurend veranderende situatie dagelijks en we staan in nauw contact met alle aangesloten organisaties.

Met meer dan 70 jaar ervaring in culturele uitwisselingen, blijft AFS standvastig in de toewijding om onze missie voort te zetten, ook al zullen de programma’s misschien anders lopen dan verwacht. Vooral in onzekere tijden als deze is het belangrijk om culturele uitwisselingen door te laten gaan. Op deze manier kunnen we jongeren klaarstomen om wereldburger te worden. Zij hebben namelijk de flexibiliteit die nodig is om complexe kwesties vanuit meerdere perspectieven te bekijken, problemen te voorzien en actie te ondernemen ten behoeve van onze gemeenschappen.

uitwisseling corona AFS

De veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers staat voorop!

Als wereldwijd netwerk van organisaties beoordeelt AFS actief de voorwaarden voor uitwisselingen per land. De veiligheid en het welzijn van onze deelnemers blijven onze eerste prioriteit. We houden de aanbevelingen voor gezondheid en reizen van autoriteiten nauwlettend in de gaten en ontvangen informatie van ons vrijwilligersnetwerk. We beloven wendbaar te zijn en te reageren op omstandigheden als ze veranderen.

Sommige landen hebben mogelijk een latere begindatum dan oorspronkelijk was gepland. Bovendien zijn we helaas niet in staat om onze programma’s in alle landen uit te voeren vanwege de veiligheidsbeperkingen of economische impact die het virus heeft op een land.

Veel gestelde vragen

Veiligheid en welzijn van deelnemers blijven onze eerste prioriteit. AFS houdt de situatie goed in de gaten en zal dit blijven doen gedurende het programma. We zullen nagaan of we instaat blijven de deelnemers goed te ondersteunen in geval van een nieuwe uitbraak en beoordelen of het programma kan worden voortgezet in het belang van de veiligheid van de deelnemers.

mondkapje vliegtuig uitwisseling AFS

Reactie van AFS tot nu

Op 15 maart 2020 was AFS vanwege het coronavirus genoodzaakt om alle uitwisselingsprogramma’s wereldwijd vroegtijdig te beëindigen. AFS vrijwilligers en staf over heel de wereld hebben dagen en nachten keihard gewerkt om 7000 deelnemers zo snel en veilig mogelijk naar huis te brengen en support te bieden waar nodig. Daarnaast heeft AFS International een online programma gelanceerd om een uitwisseling te starten of voort te zetten vanuit huis.

Online uitwisseling

Voor 2020 en voor in de toekomst, lanceert AFS International een innovatieve tool voor onze deelnemers. Deze tool is de uitkomst van een meerjarig project in samenwerking met grote bedrijven. Dit unieke online programma biedt je de kans om met mensen van andere culturen in contact te komen en om onderdeel te worden van een globale gemeenschap. Naast dat het een hele leuke ervaring is, zal je ook veel leren van de interculturele experts van AFS, die hun kennis baseren op meer dan 70 jaar ervaring met uitwisselingsprogramma’s in meer dan 60 landen.

Lees meer