Kies programma's:

  • Azië
  • Europa
  • Latijns Amerika
  • Noord Amerika
  • Oceanië

Met AFS Nederland kun jij een trimester, een semester of een heel schooljaar naar het buitenland! Je woont in een gastgezin en je gaat naar de middelbare school, maar dit alles in een ander land, een andere familie en in een andere taal. Je krijgt de kans om heel veel te ontdekken en uit te proberen, terwijl je je steeds meer thuis zal gaan voelen in jouw gastland. Wie weet draag je een schooluniform, kun je hele andere vakken kiezen, of horen sport en andere activiteiten gewoon bij de schooldag!

AFS Nederland heeft voor volgend school jaar weer een groot aantal bestemmingen over de hele wereld beschikbaar! Dat kan ook niet anders met een groot netwerk van bijna 80 AFS landen en -kantoren!

Het #AFSeffect is:

Elke AFS-er wordt persoonlijk begeleid door een ervaringsdeskundige in de buurt. AFS heeft een sterk netwerk van vrijwilligers die al jaren bekend zijn met de werkwijze van AFS. De contactpersoon van iedere AFS deelnemer staat klaar om te helpen bij lastige zaken, maar is er ook met de leuke momenten.
Het bijzondere aan AFS is juist deze persoonlijke begeleiding gedurende het hele avontuur, van aanmelding tot thuiskomst en zeker ook daarna. We zijn er voor je op alle momenten!

Echte AFSers, echte verhalen... Laat je inspireren!

Van aanmelding tot vertrek

STEP1

Zoek jouw programma

Denk goed na over wat je wil. Wat zijn je verwachtingen? Waar wil je heen? En voor hoe lang?

STEP2_ST

Meld je aan!

Onze grondige inschrijvingsprocedure zorgt ervoor dat we je goed leren kennen. Zo kunnen we jouw AFS-ervaring afstemmen op jouw behoeftes!

STEP3

Grijp je kans!

AFS-oriëntatiesessies (vóór, tijdens en na je uitwisseling) helpen je om persoonlijke en culturele groeikansen in het buitenland met beide handen te grijpen!

STEP4_ST

Vertrek naar jouw avontuur

Gedreven AFS-vrijwilligers, gastgezinnen en stafleden staan te popelen om van jouw AFS-ervaring een onvergetelijk intercultureel avontuur te maken.

Gilda-Bruno-Denmark-2015-16-Netherlands-2015-16-DSC_4338

Ja ik ga!

Weet jij het al helemaal zeker? Meld je dan nu aan en begin met jouw avontuur!

Aanmelden

Kom naar een voorlichting!

Het hele jaar door organiseert AFS informatiebijeenkomsten bij jou in de buurt. De perfecte mogelijkheid om alles te weten te komen over onze programma’s, de mogelijkheden en om kennis te maken met AFS-ers die al een high school jaar hebben gedaan.

Data en locaties
AFS-students

Overtuig je ouders!

AFS staat voor ervaring en veiligheid, al meer dan 100 jaar. Dankzij haar wereldwijd netwerk van vrijwilligers, ondersteund door een professionele staf, biedt AFS jongeren de kans om te slagen in een geglobaliseerde wereld. AFS-programma’s helpen jongeren om een wereld te zien die groter is dan wat ze kennen, en om met mensen van andere landen en culturen om te gaan.

Lees waarom AFS de juiste keuze is

Beurzen en een bijzonder programma

Ga jij met AFS naar het buitenland?
We hebben een programma voor alleen échte avonturiers…
Of meld je aan voor een beurs… Ben jij al van alle mogelijkheden op de hoogte?

Lees hier meer!

AFS Next voor 18 jaar en ouder

Wanneer je 18 jaar of ouder bent, is een middelbare schoolprogramma vaak niet meer mogelijk en waarschijnlijk ook niet meer wat je zoekt.
AFS Nederland biedt ook programma’s aan voor 18 jaar en ouder! Ontdek de wereld door middel van vrijwilligerswerk, studeren, stage of lesgeven in het buitenland!

Meer over AFS Next